Разказ от първо лице: Жена зад волана описа как е блъснала пешеходка

Когато стане въпрос за катастрофи, обикновено информацията идва от очевидци, както, разбира се, и от разследващите, които имат средствата и знанията да пресъздадат по научен път ситуацията. В много случаи шофьорите просто отказват за говорят за станалото, още повече ако има пострадал пешеходец.


Миналата седмица обаче, пред наш репортер, жена, която е управлявала автомобил по време на катастрофа на ул. „Антим“ I,  разкри точно какво се е случило.
„Карах реното си с 40 км в час, когато изведнъж пред мен изскочи жена. Тя бягаше и се хвърли на капака. Излязох от колата, за да й окажа помощ, и почнах да пищя. Насъбраха се и хора и веднага звъннахме на тел. 112“, призна за „Петел“ водачката на „Рено“ с варненска регистрация.
Според нея пострадалата жена е на 60 години, била е контактна след удара, без видими поражения по тялото и главата. Дошлият екип на „Бърза помощ“ я откарал в болница за преглед.
„Нямам идея защо тази жена бягаше към улицата преди пешеходната пътека. Очевидно беше стресирана като мен и не ми даде обяснение коя е причината за действията й. Аз продължавам да треперя, защото това ми се случва за първи път на пътя“, допълни водачката на лекия автомобил, която е на 43 години. Тя даде показания и пред пристигналите полицаи и прибра протокола, който й бе съставен. От полицията също потвърдиха, че пострадалата жена е била контактна. По тяхна информация водачката е правоспособна, взета й е проба за алкохол, която е отрицателна.