Зодиак

Овен
Битката за място под слънцето продължава
2016-а ще бъде година на реализация на идеали. Основното нещо – не позволявайте на неочаквани обстоятелства да ви хванат неподготвени и не слушайте завистниците. Още около10 януари можете да се върнете към темите, която смятате за обещаващи, или ще възстановите на стари партньорства. Февруари е благоприятен за промяна в кариерата. Вероятно това ще ви струва до влошаване на отношения с колеги, но ползите от промяната ще са очевидни. През март Овните обикновено чувстват липса на енергия, а тази година за заплашени и от фатално лош късмет. През април ще погледнете назад и ще откриете, че въпреки трудностите, всичко се развива във ваша полза. През май ще имате златен шанс да подобри финансовото си състояние. Може да купувате недвижими имоти, земя. През юни събитията ще се развият с ускорени темпове. Ако планираните за тази година обучение, това е моментът. През юли е идеалният момент да обсъдите нещата с близките си хора, де се отървете от бремето на обещанията, да се отпуснете след реализираните си мечти.
В края на юли и август любов, флирт, творчество и пътувания ще изпълват живота ви с романтика. През септември комбинирането на практичност с творчество ще бъде движещата сила, която ще вдъхне нов живот на старите идеи. Около 11 октомври не пропускайте щастлив повод. На 15, 16 и 20 октомври не рискувайте. През ноември следва още един период на реформи и пътувания. През декември ще си спомните, че имате личен живот и ще се втурнете да наваксвате с него. Края на годината е най-подходящото време за романтично бягство в далеч по-топъл климат.

Телец
С бавни крачки към голямата печалба
Ако сте по природа практични идеалисти, в началото на годината ще имате възможност да се проявите. Януари показва дупки в бюджета, но вие винаги намирате възможности там, където другите се отчайват. Внимателно, с бавни крачки ще поставите основата на най-важния проект на годината. През февруари ще усетите вкуса на свободата. Открийте най-правилния човек, с когото да споделите емоцията, и се пазете от разрушителни инициативи.
През март използвайте вдъхновението на своите колеги и приятели, в края на месеца ще имате много спешна работа, така че събирайте сили и  идеи. Около 5-9 април дръжте здраво юздите, защото завистливи конкуренти искат да ви изместят. 12 април пък е идеален за инициатива в любовта. Почивка през май ще е наслада за тялото и душата. Подаръци и романтично пътешествие ще укрепят емоционални връзки. Най-добрите дни на месец май ще са датите 1, 3, 6, 10, 15. През първата половина на лятото се амбицирайте. В средата на юни очаквайте нови запознанства или подаръци, неочакван доход. През юли ще се чувствате на работа като у дома си. През август всички малки неща, които са се натрупали през последните месеци, ще ви донесат значителна печалба. През септември в любовта настъпва труден период, необходимо е да се тества връзката. През октомври ще бъдете като рентгенов лъч и ще проникнете във всичко скрито. От една страна това ще укрепи вашия прагматизъм, но ще ви покаже и вашата емоционална уязвимост. През ноември пак ще ви провърви, но не правете прибързан избор. Около 25 декември ще бъдете по-близо от всякога да изпълните мечтата си.

Близнаци
Повишен интерес към неизвестното
Докато се забавлявате около посрещането на Нова година, не спирайте да мислите и за кариерата си. През януари ще се наложи да започнете нещо отначало, дори и да е доста сложно. В началото на февруари обаче печалбите ще са повече и можете да ги използвате веднага. В края на месеца пък ще ви споходи любов, подобна на сън. Няма как да й устоите, но се пазете от обещания. През март се развиват приказни и мистични сюжети, а и вашият интерес към тях нараства. След 20 март мъглата ще се разсее и ще разберете, че имате финансов проблем. 26 и 28 март, както и 12 и 13 април ще са добри за бизнес начинания, от които има какво да очаквате. Плажове, палми, флирт – това ще е новата тема още през месец май. Ще получавате скъпи подаръци и бонуси към заплатата. През юни обаче трябва да намалите развлеченията, за да запазите бизнес позициите си. В първата половина на юли ще ще се захванете с ремонт или обновяване на техниката. Втората половина на юли ще ви направи по-романтични. През август вашият активен ум няма да скучае. Ще ви хрумват успешни идеи и ще получите огромно удоволствие да правите нещата със собствените си ръце. Здравето е единствената област на живота, в която през август и септември не бива да пестите. През септември ще ви пречи някаква неизвестна сила. Но нещата, направени повторно, ще се получат неочаквано по-добре. През първата половина на октомври е по-добре да се въздържат от големи инвестиции. В края му пък очаквайте промяна в личния си живот. През ноември вашите мисли ще бързат към далечни брегове. Съдбата ви подготвя романтична среща. Около 27-29 декември ви очаква огромен подарък. Ако става въпрос за някакво предложение, не отлагайте за януари.

Рак
Вълнуващи изпитания за баланса ви
Ако сте родени от 5 до 15 юли, животът ви през 2016 г. ще прилича на влакче в увеселителен парк. За другите Раци ще бъде малко по-лесно. Още в края на януари започват изпитанията, на които трябва да устоите с баланс и хармония. В началото на февруари е възможно ново партньорство, което да ви донесе необходимата помощ. През март главното ще бъдат чувства и желания. Амбициозните планове запазете за края на месеца. Влюбените ще се реят в облаците и ще се насладят на телепатичен контакт. Април е най-подходящ за амбициозните ви стремежи. Контактите ви с близките могат да се разредят, но пък можете да ги компенсирате с нещо ярко и запомнящо се. През май ще се стремите да получите желаните резултати с по-малко усилия. Използвайте датите 6, 10, 11, 12 май за общуване и удоволствия.
В средата на лятото центърът ви ще е домът, семейството и всичко, което гарантира вашата безопасност. Юни е традиционно труден месец за здравето ви. Опитайте се да запазите ред в делата и да вършите всичко навреме. 17 юли е удобен момент за важните събития в личния ви живот. През август обстоятелствата ви подтикват към икономии, но пък ще оцените по-добре простите неща. Септември ще е най-добрият месец на годината за самоусъвършенстване.
През есента ще „гасите пожари“, някои от тях определено свързани с реакции на ваши почитатели. Ноември ще разкрие странната символика на някои от събитията. През декември отново ви очаква обрат. 25-29 декември е точното време да встъпите в брак. Семейните пък могат да „хвърлят мрежите“ в други направления, от които очакват добър улов.

Лъв
Продължавате на по-високо ниво
След миналата година, в която сте направили всичко възможно, за да постигнете целите си, през следващата ще се наслаждавате на успеха си, като продължите пътя си на следващото ниво. Само през януари и декември трябва да внимавате повече. В първия месец на 2016-а можете да поставите като ултиматум това, което искате. Ако няма изгледи за подобряване на ситуацията, потърсете щастието на друго място. Може известно време дори да сте раздвоени, през февруари обаче приоритетите сами ще се изяснят. За това помагат стари контакти, които винаги са полезни в труден момент. През март внимавайте за задкулисни истории, някои от колеги могат да проявят коварство. В края на месеца е най-доброто време в годината за началото на нови неща. Но това може да бъде опасно за семейните отношения. През април флиртове могат да си позволят само несемейните Лъвове, иначе ще има удари под кръста от постоянните партньори. През май, когато другите зодии се наслаждават на уют и спокойствие, вие ще се борите за бъдещето си. Ще бъдете прави да го направите. През юни и юли ще се обърнете навътре в себе си и това ще ви изпълни с творчеството, чистота и комфорт. През втората половина на юли е вашето време, в което кариерата ще се допълни от романтично пътуване и любими занимания. Отбележете в календара 25-26 септември. Това са трудни дни, в които рискът може да ви накара после да благодарите на съдбата. През октомври в любовта и личните взаимоотношения може да се усети охлаждане. Октомври е и перфектният месец да се отдалечите, да се преместите в чужбина, ако така ще е най-добре. Ноември, въпреки липсата на светлина и топлина, може да бъде много романтичен месец. Отбележете датите 3, 5 и 9 декември. Това са дни на изненади и обрати, използвайте ги за важни и значими неща.

Дева
Играйте на едро преди есента
Девите ще имат уникална възможност да играят на едро през 2016 г. Има някои особено благоприятни периоди от годината за това –  9-14 януари, 12-18 април, 6-14 май и 20 май-28 август. Ако през януари имате конкретен проблем, той ще се разреши успешно. Но ако искате да получите помощ, може и да не я получите. В началото на февруари работата ще изисква от вас да се наблегнете на интелектуална и физическа сила. През март много неща ще се случат по един скрит и неразбираем начин. Важното е да имате разбирането на партньора си, не на други „доброжелатели“. Април обещава късмет на смелите. Особено добър месец за туризъм по нови маршрути, дори и да са малко рисковани. Май пък е най-добрият месец за почивки и дълги пътувания. Работата ще ви носи очаквани приходи, а вие ще се наслаждавате на обожатели, които ще направят живота ви сладък. Юни заплашва Девите с проблеми, свързани с недостиг на  време. Ключовата дума за събитията е „разнообразие“. Добре е да имате съмишленици Водолей и Везни. През първата половина на юли ще се наложи за защитавате личното си пространство, но после ви очаква едно прекрасно лято, което ще продължи и през август. През септември настъпва обрат, в усилията ще трябва да се съсредоточени. В края на месеца препятствията ще изчезнат. Около 11 октомври трябва да се готови да реагирате на нова възможност, която ще ви донесе успех. Ноември ще изисква интензивна дейност във финансовия сектор. Декември пък може да е най-романтичният месец. В живота ви се връщат хора, които са започнали да ви липсват. Организирайте грандиозно почистване в края на годината, ще намерите не само загубени неща, но и ще разплетете семейни тайни и загадки.

Везни
Големите мечти могат да се сбъднат
Мечтайте мащабно и през втората половина на годината пред Везните ще се отворят  безпрецедентни перспективи. Първите нови идеи и контакти могат да влязат в живота ви още около 12-15 януари. Сериозно отношение, постоянство и стари връзки ще бъдат средствата, които да ви помогнат да се погрижите за всичко необходимо и да се справите сами.
Февруари ще е може би най-романтичният месец, в който вие ще водите парада. До средата на март новите ви интереси ще разширят кръга на контактите. С вашия чар и елегантност това означава почти сигурен успех. През март и април има опасност от загуби заради преждевременната действия, разсеяност или прекалена импулсивност. Април носи и изблици на ревност, както и дилема за личния живот и работата. През май ефективността ви ще намалее заради естествената умора и спадащия интерес. Трябва да се отпуснете, да се насладите на простите удоволствия и да пестите енергия. В началото на юни има риск да се поддадете на приключението, но такова начинание ще иска много усилия срещу малка облага. През юли нещата започват с напрежение в дома и на работа, но след това ще се освободите от него и началото на август ще донесе в живота ви много светли моменти. Но на 5 август ще трябва да се върнете на земята, поне за малко. От септември е важно да внимавате за хранителния си режим, защото е тази година сте склонни да напълнявате. През октомври мислите ви ще бъдат насочени към умножаване на богатството, което имате. Ноември може да ви изпрати на път. През декември ще имате време да се радвате на печалбите си, ще печелите награди и ще правите дългоочаквани покупки.

Скорпион
Фокусирате се върху материални успехи
Още през януари вашите мисли ще бъдат насочени към материалното благосъстояние. Буквално от първия ден започвате с активни действия и инициативи, макар и не всичко да върви по план. През януари в отношенията ви с половинката могат да се намесят трети лица.
През февруари ще разширите своя кръг от интереси, но парите няма да са достатъчни.
Март ще донесе в живота ви мистерия и интриги. Този път може да бъде много романтично, ако нямате конкуренти и завистници, но това не е типично за Скорпионите. В третата декада на месеца е най-доброто време в годината за големи сделки. Побързайте, защото в началото на април съдбата ще ви обърне гръб. През май ще сключите нови съюзи, както в бизнеса, така и в личния живот. В резултат на това може да получите дългосрочно сътрудничество и надежден брак. Най-добрият избор за важни събития през май са 3, 6, 10, 15, 16. През първата половина на лятото ще ви завладеят домашни промени. Но точно когато трябва да се занимавате с това, ще се появи и неустоим импулс да захвърлите всичко и да бъде толкова далеч от стените на къщата, на някакво екзотично място. Изчакайте края на юли, когато ще се  потопите в любов, флирт и светски партита. Август посветете на добрата рутина и малките неща. Учете се от майсторите. През септември отново на преден план излиза темата за финансите. Септември благоприятства напредъка в кариерата. През октомври ще се върнете към нещо, отложено за неопределено време. До средата на месеца сте узрели за съдбоносно решение. Ноември ще донесе нови и интересни предложения. Декември ви компенсира за напрежението с романтика, за която най-сетне имате време.

Стрелец
Година на звездна кариера
2016-а може да изглежда така, сякаш всички възможности в живота ви се появяват едновременно. Това ще се усети още през януари, около 13-14 справедливостта ще възтържествува, ще се върнете нещо или ще се съберете сили за важно действие.
През февруари обаче най-добрата тактика ще бъде да сте тихи и да се ослушвате. Всички нишки се събират 6 февруари и ще се изкушите да накарате някой да действа така, както той не иска. Това ще е грешка. По-добре насочете енергията към себе си. Ще ви хрумнат идеи, които може изцяло да променят живота ви. През март не започвайте съмнителни проекти. Усилията на миналата година най-накрая да носят плодове и награди. През април правилата на играта се променят. Ще се окажете в най-добрата позиция и ще постигнете добра сделка с Козирог, Телец или Дева. Вие може да претендирате за лидерство, но сложете в ред живота си. Най-добрият месец за всичко останало е май. Посветете се на  укрепване на връзките, които понякога имате нужда от повече пространство, комфорт и изобилие. През юни ще трябва да поемете бремето на отговорността за колективния интерес. Месецът е добър и за пътуване. За романтика, летни радости, спа почивка най-добрият месец е юли. Около 10-20 юли ще се свържете с влиятелни хора и това ще подготви условията за връх в кариерата, които ще постигнете до края на годината. През август на преден план се работата и здравето. Погрижете се за черния дроб и жлъчния мехур. Септември ще ви накара да проявите организационен талант. През есента са  преплетени кариера, любов и интересите на тези, които се нуждаят от пълна свобода. През декември, отново в резултат на късмет и стечение на обстоятелства, се сбъдват мечти. Уникална възможност ще имате на 26 декември, който става началната точка на нов етап в живота ви.

Козирог
Период на лекота и задълбоченост
Каквото и да вършите през тази година, ще е продуктивно и приятно, независимо дали говорим за научни изследвания или лични интереси. Януари ще ви принуди да си спомните  за проекти, отложени заради липса на време или ресурси. Февруари ще донесе нови тенденции, при които в очакване на признание, ще прехвърлите плановете си на нова основа.
През март ще учите, ще работите с информация, документи, доклади, които заплашват да ви затрупат напълно. Взаимоотношенията с братя, сестри и съседи ще изискват известни усилия и отстъпки, но това ще ги заздрави. През април обстоятелствата ви принуждават да вземете публична позиция по важен  въпрос. Просто ви се иска свобода на действие. Върхът на  любовните и романтични сюжети се очаква през май, а след това ще се повтори и през декември. Възможно е да преосмислите по нов начин отношения със стар познат или с някой, който е далеч. От април до август бъдете особено внимателни към здравето си. През април Козирозите могат да поискат  цялостна реконструкция на жилището, едва ли не да избият стени. Това просто е символ на осъзнаната им сила. Личните отношения през май обещават мек климат, обединяване около интереси като удоволствията и хармонията. Има опасност да се окаже, че Козирогът плаща за всичко това само от своя джоб. Най-добрите месеци за бизнес и пътувания са юли и август. През септември ще се справите с всички финансови въпроси. В края на месеца и през октомври, можете да се развихрите напълно, но все пак не правете нищо прибързано. През първата половина на ноември, за да намалите натоварването, вземете кратка почивка. После нещата ще получат завършен вид и ще започнете нещо ново. През декември ще докажете, че не само знаете много, но знаете и най-важното – как да го постигнете.

Водолей
Отплата за стари разочарования
Работата по границата на силите и неизпълнени надежди от миналата година ще бъдат заменени с приятни мигове през новата. Всичко ще започне да си идва на мястото от 12 януари, когато ще ви трябва само малко кураж, за да промените живота си. След това всичко върви като по часовник. В периода 4-8 февруари хората, които ви обичат, ще бъдат готови да ви се притекат на помощ. Нещо повече – тези дни можете да намерите съмишленици за нови интереси и приключения. Влизате в период на извънредно лесно установяване на контакт с точните хора. През март сте готови за грандиозни проекти. Много неща няма да изглеждат такива, каквито са всъщност. През този месец се обаждат и стари любовни рани. Април е време за актуализация, изберете новите цели и направления, можете да поемете риск и да спечелите. През март се захванете с домашен ремонт. Малките радости на живота, тесен кръг от верни приятели ще ви помогнат да получите сила и да си възвърне самообладанието.
Първата половина на лятото включва много комуникация, запознанства, кратки контакти. Следвайте инстинкта за точния момент,  в който да развиете бизнеса си. В средата на юли ще се озовете пред извънредни нови възможности. Няма да се колебаете дълго. Август е добър месец, за да демонстрирате красотата и здравето си. През септември се връщате към стари идеи, може да се наложи да прекарвате повече време с колеги, отколкото със семейството си. През есента от вас ще се изисква изключителна концентрация на власт и гъвкавост. Октомври – месец на работните дни. През ноември погледнете дълбоко в това, което ви привлича със своята тайнственост. Натрупването на информация може да доведе до неочакван резултат. Декември не е просто обобщение на резултатите, а ви носи и  щастие в любовта.

Риби
Годината ще е най-добра за смелите
Промяната на посоката на движение ще е най-успешния ход за Риби през 2016-а. Още през януари ще разберете, че задкулисните фактори не са на ваша страна. Колеги и приятели може да играят важна роля в съдбата ви. На 14 януари неформален разговор ще помогне за решаването на дългогодишния спор. От февруари до април е необходимо да се постигне бърз ръст в бизнеса. Отбележете датите 5 и 6 февруари, 20 ноември, 5 декември, които за най-важни за решителни инициативи в кариерата. През февруари подсъзнателното настроение за промяна може да се прояви по всяко време. През март е важно да се съсредоточим върху реалните източници на информация, цифрите и фактите. Интуицията ще бъде добра помощ, но само ако съчувствието и стараха не са единственият им аргумент. През април добрата физическа форма ви помага и в най-трудните случаи. Финансовите печалби ще дойдат около  7-10 април, но трябва да действате бързо. Не се претоварвайте с работа и сложни отношения. Най-добрите дни за почивка, романтика и тържества са 10, 11, 12, 15, на 16 май. В началото на юни се пазете от объркване в делата и взаимоотношенията. Краят на месеца и половина на месец юли ще даде възможност да си възвърне силата и енергията. Не е добро време за важни решения и по-големите разходи. През юли се фокусирате върху любовта. 17 юли един щастлив ден за брак, ухажване, запознанства. До 5 август продължава идеалното време да пътуване и обществени прояви. През септември свършеното до момента подлежи на проверка. В края на месеца и през октомври финансови взаимоотношения с партньорите ще престанат да устройват някого. Опитайте се да избегне загубата на всяка цена. През декември борбата за място под слънцето ще ви остави без дъх, но пък ще се събуди добрия ви късмет.