С благотворителна цел: Модерни художници помогнаха на децата от Карин дом да нарисуват Коледа

През миналата седмица в Карин Дом – Варна, започна традиционната кампания за изработване на коледни картички от децата, посещаващи терапия. Събраните благодарение на продажби средства ще се използват за подпомагане на дейността на превърналия се в символ на добротворчество център в сърцето на Морската градина.
По-конкретно тази година традиционната коледна кампания ще събере средства за подпомагане на програмата за ранно детско развитие на Карин дом. Това са услуги за семейства с деца от 0 до 3 г., при които има необходимост от проследяване на развитието, поради езиково-говорни, двигателни и поведенчески проблеми.
За първа година в инициативата се включват съвременни варненски артисти, които ще добавят щипка от своята креативност към детските коледни творби, включвайки се в създаването им заедно с децата от Карин дом.


Талантливите представители на съвременното изкуство, които споделят време и опит с децата в Карин дом са: Виктория Георгиева и Николай Божинов, известни като стрийт арт дуото SUNSHINERS, съвременният художник с изложби в цяла Европа – Калоян Илиев – Кокимото, Антония Колева – Нитра и Антоанета Абаджиева – млад художник и създател на последната визия на фестивала „Усмихни се, Карин дом“. Ще се присъедини и талантливата оперна певица – Филипа Руженова, която също ще добави своя творчески талант като художник.
В продължение на 3 дни в края на октомври те пресъздават коледната магия, демонстрирайки своето новаторско мислене, в съчетание с въображението и представата за празника на децата.
„Не е лесно да работиш с деца. Ако обаче с тях работи детето в теб, можем да говорим за забавление. Рисувахме, позабавлявахме се, беше приятно изживяване… по детски“ – споделя Кокимото.
Най-добрите две картички от всеки от трите дни ще бъдат разпечатани и пуснати в продажба, за да стигнат навреме до всички желаещи да ги купят и зарадват своите близки, приятели и колеги. Всеки може да вземе своята коледна картичка и да подкрепи Карин дом. Оригиналните подаръци са чудесен избор и за фирмите, искащи да заредят положително своите партньори и служители.
Картичките могат да бъдат поръчани на имейл koleda@karindom.org, както и намерени в партньорската мрежа от обекти. Списъкът постоянно расте и всички желаещи могат да намерят своята най-удобна точка като следят сайта и Facebook страницата на Карин дом.
„Щастливи сме, че младите хора в изкуството подкрепят децата и са съпричастни не само към техните терапевтични нужди, но и към тяхната физическа и емоционална подкрепа. Магия остава в този дигитален свят да видим в пощенската си кутия истинска картичка, направена с много любов и подарена с внимание“ – коментира Мариана Николова – директор на Карин дом. Освен създаването на интересен и различен коледен подарък, артистичната среща дава чудесен пример на децата, мислещите и действащите отвъд рамката могат да създават красиви и устойчиви във времето неща.