На частичния вот на 8 октомври: Людмила Петкова ще е кандидатът на БСП за кмет на Вълчи дол

 

Пленумът на БСП утвърди кандидатурата на Людмила Петкова за кмет на частичните местни избори в община Вълчи дол, предаде „Фокус“. Кметските избори там ще се проведат на 8 октомври тази година. В същия ден частични кметски избори ще има и в трън, където Националният съвет на партията също излъчи своя кандидат – Божидар Страхилов.
Припомняме, че според областния лидер на БСП Цонко Цонев, който пое поста през юни, изборите за кмет на Вълчи дол ще са първата сериозна проверка на новото единство, постигнато от социалистите на регионално равнище.
„Надявам се с подкрепата на националното ръководство и на общинската структура БСП да излъчи новия кмет във Вълчи дол. Това е първата цел, която съм си поставил аз и изпълнителното бюро, с което работя“, коментира Цонев пред „Народно дело Седмицата“ непосредствено след като пое поста на областен лидер на БСП.
До номинацията на Людмила Петкова се стига след пресяване на няколко кандидатури. „Сигурен съм, че ще направим един силен предизборен щаб и заедно, обединени, ще постигнем успех във Вълчи дол“, смята областният председател на социалистите.