Мидите – здраве от морето -5-начална

 

Българската фирма за аква продукти „Бляк Сий Шелс” е №1 на европейския пазар за производство на култивирани черноморски миди. Нещо повече! Брандът е добре позициониран в Англия, Щатите и някои азиатски страни.
И как става това?
Тайните на успеха разкрива управителят на „Бляк Сий Шелс“ Найден Станев:
Високотехнологично оборудване
Специалистите от Бляк Сий Шелс с помощта на световни водещи фирми в мидопроизводството, и най-вече със съдействието на John Concannon, разработиха ноу хау за култивиране на черни миди в района на черноморския ни град Каварна JFC е глобална организация, известна в цял свят със своите иновативни, качествени пластмасови изделия, инвестиране в хората R&D, високотехнологични решения и постоянен стремеж към ненадминато качество.
Морската среда


Водата в Черно море е чиста – клас А, със соленост 10%. На тази ниска соленост се дължи отличния вкус на черната мида. Друг основен фактор за качеството на този морски деликатес е, че водата е чиста през всеки сезон от годината и няма условия за развитие на определени токсини, които да компрометират качеството на месото.
Биологично чист продукт


Контролът върху качеството на мидите е изключително прецизен и се извършва по всяко време. Фирма „Бляк Сий Шелс“ притежава австрийски сертификат за биологично чист продукт, който е гаранция за партньорите от цял свят и любителите на екзотичната кухня.
Анализ и оценка на специалисти за хранителните стойности
Характерно за месото ма мидите е , че съдържа изключително важните за човешкия организъм омега – 3 и омега – 6 мастни киселини и мастноразтворими витамини.
Порция от 100 гр. миди съдържа 17 гр. белтъци, 2 гр. мазнини ( от които 1,3 гр. ненаситени), 2,5 гр. въглехидрати. Средната енергийна стойност е 94,6 – 102,2 ккалi
За сравнение 100 гр. сурова сьомга съдържа 20 гр. белтъци, 13 гр. мазнини (от които 3,9 гр. ненаситени), средна енергийна стойност – 208 ккал .
Найден Станев анонсира предстоящото откриване на разширението на фабриката, с което се увеличава производственият капацитет на фирмата за първоначална преработка на риба и аквапродукти. Фермата ще достигне количество произведена продукция за пазара над 3 500 тона годишно.

Бляк Сий Шелс ООД
България, Варна 9000,
ул. “Тихомир“ № 28, вх. А, ап. 14

Телефон/факс: +359 52 507219
Мобилен: +359 887 253329
Имейл: office@blackseashells.com
gajdaus@yahoo.com