В Римските терми: Италийски легионери дадоха старта на туристическото лято

С откриване на новия посетителски център в Големите римски терми в неделя, 15 май, беше дадено началото на туристическия сезон във Варна. Под звуците на духовия оркестър на ВМС първи в центъра влязоха министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на спорта Красен Кралев, кметът Иван Портних и областният управител Стоян Пасев.

3 - Sezon 4
„Този център е опорна точка на пешеходния ринг, който показва едно културно-историческо наследство на града и позволява на туристите да видят красотите на Варна. Вторият етап в центъра предвижда поставяне на ефектно осветление и сцена за културни мероприятия”, заяви Портних. Емблематичният за града туристически обект Римски терми вече ще посреща своите гости с ново удължено работно време – до 22 часа. Голямата атракция за гостите на официалното откриване на сезона беше възстановка, в която се включиха артисти, облечени като римски воини от Първи Италийски легион.

3 - Sezon 2
Спортът, туризмът и културата са тези, които представят лицето на България, каза по време на откриването  министърът на туризма Николина Ангелкова. По думите ѝ, всичко това, което има Община Варна – Големи римски терми, Малки римски терми и други забележителности, е това, което ще доведе допълнителна добавена стойност към летния туристически продукт, който е така добре познат по Черноморието.

3 - Sezon 1
„Днес успяхме да съчетаем двете много важни спортни събития във Варна, заедно с откриването на летния сезон, като обединихме нашите усилия”, коментира в неделя Николина Ангелкова. По думите ѝ, само така България може да бъде по-популярна, да се привлекат повече туристи и тези, които веднъж са дошли в града, да се върнат и следващия път. „Предстои ни и Световният конгрес на древните цивилизации през ноември-декември, като Варна ще заеме своето достойно място в него”, уточни Ангелкова. Министърът добави, че към момента за конгреса са заявили присъствие повече от 40 министри. „Ще покажем на всички нашата култура, история, най-древното обработено злато на света, което е тук, във Варна, за да можем всички ние да се гордеем, защото има с какво. Длъжни сме да поддържаме високото качество на нашия туристически продукт, за да бъде той устойчив”, допълни Ангелкова.