800 снаряда в небето очароваха варненци на Нова година

Хиляди варненци се събраха и тази година на площад „Независимост“, за да посрещнат заедно Нова година. Най-голямата атракция, която ги събра за пореден път, беше пищната заря. И този път светлинното шоу не разочарова празнуващите. Нов момент в празничното шоу във Варна е изписването на пожелания като „здраве“, „сила“, „щастие“, „вдъхновение“, „борбеност“ и т.н. на стените на сградите със светлини.


Големите звезди на концерта на открито този път бяха БТР и нашумялата Гери-Никол, която беше посрещната с ентусиазъм от публиката в родния си град. Заедно с тях за настроението на площада се погрижиха Нели Рангелова, Берковската духова музика, близначките Алекс и Влади.
„Искрено вярвам, че 2018 година ще ни донесе нови предизвикателства, но и много нови постижения. Радвам се, че сме заедно и в празници, и в делници“, каза в приветствието си от сцената кметът Иван Портних, преди да даде знак за началото на зарята.


По-голям диаметър и височина на разпръскване на фойерверките – това са новите тенденции на пазара тази година, предаде преди зарята БНТ. „Хилядолистна върба“, „огнена хризантема“, „златна палма“ бяха няколко от най-харесваните ефекти, които варненци видяха в полунощ.
„Това са ефекти, които летят на височина от 250-350 метра от зоната, от която са изстреляни. Диаметърът на букетите обикновено е от 80-100 метра“, заяви Момчил Кръстев, собственик на магазин за пиротехника, пред националната телевизия. За обезопасяване на района беше използван 8 тона пясък, а зоната на безопасност беше максимално разширена. Над 800 огнени снаряда бяха изстреляни от специално укрепени мортири.