60 проектоолимпийци се готвят за Токио край Варна

Всички проектоолимпийци, които трябва да се подготвят в Национална спортна база „Спортпалас“ във Варна, вече пристигнаха в комплекса. Списъкът с атлетите, които ще тренират за участие в Олимпидата в Токио в морската столица, беше утвърден от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. На лагерна край морето са 60 национали по художествена гимнастика, вдигане на тежести (мъже и жени), бадминтон, таекуондо, фехтовка, борба (жени), плуване и техните треньорски щабове. Последни в базата пристигнаха състезателите по бадминтон.

Всички съоръжения в „Спортпалас“ се дезинфекцират, за да отговарят на изискванията за хигиена в условията на борбата с коронавируса. Докторите Любомир Младенов и Борислав Ташев измерват по няколко пъти на ден температурата на състезателите и техните треньори. Достъпът до базата за външни лица е забранен.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети тренировките на спортистите. Преди да посети заниманията министър Кралев представи отрицателен PCR тест за коронавирус COVID-19 на д-р Любомир Младенов.

Всички спортисти споделиха пред Красен Кралев, че са изключително доволни от възможността отново да водят пълноценни занимания при най-добри условия. Това стана факт след издадената от спортния министър заповед състезателите, включени в “Програмата за олимпийска подготовка 2021 г.”, да бъдат настанени при пълна изолация в спортните центрове, собственост на Национална спортна база.

Министър Кралев установи, че съоръженията в “Спортпалас” отговарят на всички изисквания за хигиена в условията на борбата с коронавирус COVID-19. Състезателите се хранят на открито, а лекарите в базата измерват телесната им температура по няколко пъти на ден.

Българските елитни спортисти продължават подготовката си и в останалите национални спортни бази – “Белмекен”, “Раковски” и гребните центрове в Кърджали и Пчелина.

Междувременно, кКапитанът на националния ни отбор по художествена гимнастика – индивидуално Невяна Владинова откри летния сезон. Грацията показа секси форми в басейн край морето. Тя е във Варна, където заедно с останалите момичета подновиха тренировки.

Гимнастичките са на подготовка в комплекса “Спорт Палас”, но въпреки това някои намериха време и за плаж. След краткото разпускане грациите продължиха с тежките тренировки.

МФК Спартак ще играе в ШЛ, но през есента

Шампионската лига по плажен футбол бе отложена за есента, стана ясно от официално съобщение от първенеца в родното първенство МФК Спартак. Надпреварата бе предвидена за края на май или началото на юни, но заради пандемията от коронавирус стартът й бе насрочен за септември.

Варненци вече се готвят усилено за новия сезон на пясъка. Треньорът Симеон Христов ще запази миналогодишния си състав, като ще има и новопривлечени.

От МФК Спартак ще изчакат решението на БФС за провеждане на Държавното първенство по плажен футбол през 2020 година, след което ще направят окончателния план за подготовка на тима за турнирите през лятото.