37 медала за варненските „юнаци“

Общо 37 медала спечелиха състезателите на варненския клуб по спортна гимнастика  „Интерком Груп – Черноморски юнак“ от турнира за Купата на България, който се проведе в Пловдив на 18 и 19 март. 15 от отличията са златни, 12 сребърни и 10 бронзови, съобщи главният треньор на клуба Тодор Тодоров.  Състезателите заеха първо място отборно във всички възрастови групи и при двата пола, като при жените вторият отбор на клуба зае второ място.

7 медала за клуба завоюва Божидар Златанов при младежите. Той заслужи златото в многобоя, както и на кон с гривни, халки, прескок и успоредка, със сребро се окичи на земя, а с бронз на висилка, където триумфира съотборникът му Раян Радков. Радков спечели също сребро на кон с гривни и успоредка и бронз в многобоя.

4 медала в актива на „юнаците“ добави и Радослав Рачев при мъжете. Той триумфира на прескок и висилка, на кон с гривни се нареди втори, на успоредка трети и зае четвърто място в многобоя. Живко Стоянов спечели бронз на висилка в същата възрастова група, а Светослав Ангелов завоюва сребро на халки и се нареди седми в многобоя.

Стоян Гетов заслужи сребро на кон с гривни при юношите старша възраст. Четвърто място в многобоя в тази възрастова група зае Теодор Тодоров, пето – Симеон Димитров и седмо – Алекс Иванов.

Златен медал на земя при кадетките заслужи състезателката на варненския клуб Никол Колева, тя се нареди трета в многобоя. Ивон Стоянова остана втора на земя и пета в многобоя. Седма в многобоя се нареди Юлия Чомакова.

При девойките старша възраст Андреа Христова спечели 3 бронзови медала – в многобоя, на прескок и на земя. Един сребърен медал на прескок в същата възрастова група добави Мишел Арабаджиева, която зае и пето място в многобоя.

При жените 2 сребърни медала спечели Нели Тодорова – в многобоя и на земя. 2 бронзови отличия заслужи Ива Баракова – на прескок и на греда. 1 сребърен и 1 бронзов медал в актива на „Интерком Груп – Черноморски юнак“ при жените добави Мирослава Димитрова – трета в многобоя и втора на прескок. Четвърта в многобоя се нареди Вероника Колева, пета – Бояна Бонева, седма – Теодора Ставрева.

Фото: ГСК Интерком груп-Черноморски юнак