33 мача очакват спартаклии в третия ешелон

 

Отборът на Спартак 1918 ще изиграе 33 мача в Трета лига – Североизточна група, ако в сряда по време на жребия за програмата бъде приета формата за първенството, който предлага ЗС на БФС (Варна).


“Планираме 12-те отбора да се срещнат по три помежду си, което означава по 33 мача за всеки. Вариант след редовния сезон за разделяне на първа и втора шестица също може да бъде обсъждан, не е изключено да постъпят и други предложения. При всички случаи ще се съобразим с желанието на шефовете на клубовете“, заяви за „Народно дело Седмицата“ главният секретар на ЗС на БФС (Варна) Пламен Хаджийски.
Освен Спартак 1918 нов в групата е и Бенковски (Бяла). Останалите 10 тима са от миналия сезон – фаворитът за професионална промоция Добруджа, Суворово, Калиакра (Каварна), Ботев (Нови Пазар), Локомотив (Русе), Септември (Тервел), Светкавица (Търговище), Кубрат, Хитрино и Доростол (Силистра).
Междувременно Суворово ще гони отново класиране в топ 3 с две нови попълнения от школата на Черно море.
Това са левият бек Марин Сираков, който е роден през 1998 година и за последно игра в Калиакра, и 19-годишният халф Светослав Павлов.
Отборът е напуснат от нападателя Драгомир Николов, който отиде да работи в Германия, а Никола Найденов и Костадин Иванов са на бригада в САЩ, но ще се завърнат в началото на септември.
Във второ първенство поред суворовци ще бъдат водени от треньорския тандем Мартин Христов – Живко Бояджиев.