3 Билки за По-Добра Функция на Простата

Проблемите с простата са често теми-табу са много от мъжете. Но това не трябва да бъде така. Според Световната Здравна Организация (СЗО), поне 80% от мъжете в даден период на живота си изпитват проблеми с нея. Те дават честата профилактика, здравословния начин на живот и отношението към собственото здраве като добри примери за справяне с простатни проблеми. Съществуват натурални средства, например капсулите с био-състав Prostamin, чиято цел е да помогнат именно при такива проблеми. Но ние решихме да подберем няколко билки, които биха могли да помогнат в ежедневната грижа за простатата. Ето кои са те.

Сао Палмето – Естествен Начин да Подобрите Функционирането на Простатата

Сао Палмето (Serenoa repens) е представлява палма, родом от югоизточната част на САЩ.

Натурални екстракти от плодовете на растението обикновено се използват от мъжете поради множеството ползи за тяхното здраве. Те включват подобряването на функциите на простатата, балансиране на нивата на хормоните и предотвратяване на косопада. Ю

От години сао палмето се използва при проблеми с уринарния тракт, особено за тези свързани с простатата. Благоприятства и при редуциране на възпалителните процеси. Учените смятат, че екстрактът от сао палмето може да помогне за намаляване на размера при увеличена простата. Също така, може да предпази от последващи влошавания на състоянието ѝ. В днешно време са налице много био-козметични средства с екстракт от сао палмето. Едно от тях са натуралните капсули Prostamin.

Какво е Пигеум и Защо е Полезно за Простатата?

Пигеумът се добива от кората на африканското сливово дърво. От древни времена се използва в традиционната медицина за подпомагане на проблеми с уринирането от древни времена. Африканският народ Зулу, както и други племена, населяващи териториите на Африка и Мадагаскар са били почитатели на пигеума. Те често са го използвали за всички проблеми свързани с пикочно-половата система, висока температура и дискомфорт в стомаха. В днешно време екстрактът се употребява при симптоми, свързани с уголемяване на простатата, особено в Европа. Учените са открили, че в днешно време екстрактът от пигеум може да бъде използван от мъжете при:

  • Често Уриниране, Включително и през Нощта;

  • Инконтиненция (Изпускане на Урина);

  • Болка;

  • Възпаление.

Поради полезните му свойства, свързани с уринарния тракт, се смтята, че пигеумът може да помогне и на функционирането на бъбреците. И не на последно място – наличието на всички тези симптоми предполага и проблеми с интимните преживявания на мъжете. Пигеумът не само ги намалява, но може да спомогне за по-изразено либидо.

Корен от Коприва за Простата

Копривата има богата история, свързана с традиционната медицина. В Средновековна Европа се използва като диуретик (за изхвърляне на излишната вода от тялото), както и при лечение на болки в ставите. Проучвания, в които са участвали и хора предполагат, че копривата в комбинация с други билки (особено със сао палмето) може да бъде полезна при следните симптитоми:

  • Слаба Уринна Струя (Поток);

  • Непълно Изпразване на Пикочния Мехур; Невъзможност Тя да Бъде Освободена Напълно;

  • Често Капене или Изпускане на Урина;

  • Постоянно Желание за Уриниране,

Тези симптоми са причинени от натискането на увеличената простатна жлеза върху уретрата (тръбата, която изпразва урина от пикочния мехур). Въпреки това, за разлика от други средства, билката не намалява размера на простатата. Учените още не са сигурни защо коренът от коприва помага при подобни симптоми. Едно популярно предположение – защото съдържа елементи, които влияят на хормоните (включително тестостерон и естроген), или защото действа активно върху клетките на простатата.

Грижата за Себе Си Трябва да Бъде Приоритет!

Не бива да оставяте собственото си тяло да страда – ако чувствате, че нещо не е наред, вземете нужните мерки. Отделете нужното време, за да си отпочинете от натовареното ежедневие. Консумирайте достатъчно плодове и зеленчуци – те съдържат витамини, които помагат на тялото Ви да се чувства по-добре. Опитайте се да пиете повече вода и да се движите активно. Ако отдавна не сте били в природата – вземете си няколко дни почивка и се насладете на чистия ѝ въздух!