27-годишен с над 30 присъди ограби банков офис

Най-тежката мярка за процесуална принуда взе Районният съд във Варна по отношение на 27-годишен мъж, привлечен като обвиняем за кражба от банков офис. Деянието е извършено в тъмната част от денонощието на 1 март в централната част на Варна, чрез разрушаване и проникване в банковия клон през прозорец на санитарно помещение, уточниха от пресслужбата на съда. За привлечения като обвиняем деянието се явява извършено в условия на опасен рецидив предвиденото в закона наказание за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода от 3 до 15 години.

27-годишният М.М. е многократно осъждан, над 30 пъти, търпял е налагани му наказания „лишаване от свобода“ за различни престъпления, предимно посегателства срещу собствеността. Съдът прие, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието, както и че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление.

3-дневен е срокът за обжалване на наложената мярка за неотклонение. В случай на жалба делото е насрочено за разглеждане пред ВОС за 14 март от 13 часа.