15 август ще е почивен вторник за варненци

15 август ще бъде празничен и неработен ден за Варна. Това гласува на днешното си заседание Общинският съвет в морския град. Почти с единодушие съветниците решиха варненци да почиват на празника на града, който тази година се пада във вторник.
Общинските съветници съгласуваха и окончателния проект за Подробен устройствен план на „Св. св. Константин и Елена“, който предначертава насоките за развитие на курортния комплекс. Одобриха също ПУП-ПУР на селищно образувание „Телевизионна кула“.
Одобрено бе и преместването на ученици от училища, в които предстоят мащабни ремонти по европроекта за модернизация на образователната инфраструктура. Не на последно място съветниците гласуваха условията и реда, при които малките варненчета ще могат да ходят на детска градина и през уикенда.
Общинският съвет се съгласи 75 000 лева да бъдат дадени за дофинансиране на метадоновата програма в УМБАЛ „Света Марина“. Със средства от местната хазна ще се подпомогнат и 8 двойки с репродуктивни проблеми. Общата сума, която ще им бъде предоставена, е 17 500 лв., стана ясно на заседанието в зала „Пленарна“. Решено бе също 146 варненци да получат еднократни помощи за лечение, като от общинския бюджет ще бъдат отпуснати 41 800 лв.