Шофьор предложи как да бъдат избегнати задръствания

Наш читател ни изпрати изключително любопитно писмо. В него варненецът описва подробно своето предложение за преодоляване на големите задръствания в града. Читателят ни е за белязал, че при движение по бул. ”Христо Смирненски” в посока от мола към Затвора, до разклона за бившата Циркова площадка, всичко с организацията на движението е наред.
Какво става от там нагоре до светофара на на бул. „Сливница”?
1. Движейки се в дясната лента, като наближиш светофара, се оказва, че не можеш да продължиш направо. Или се пререждаш, ако има място, или те пусне някой, или, щеш-не щеш, завиваш надясно.
2. Ако се движиш в лявата лента, спираш още на завоя за Цирковата и чакаш няколко цикъла на светофара, за да преминеш.
3. От светофара нагоре лентите стават две и на ляво, по бул. „Сливница”, също са две.
4. Разделителният остров между двете платна е доволно широк и е стеснен около светофара, където има лента за ляв завой. Пешеходният тротоар вдясно е предостатъчно широк“, отбелязва наблюдателният шофьор.
Какво предлагам: Кръстовището да се направи, както това е направено с бул. ”Владислав Варненчик” – 4 ленти: 1 надясно, 1 направо, 1 направо и наляво, 1 наляво.
За това ще е необходимо:
1. Съществуващата дясна лента да заеме част от и без това големия тротоар. Островът, на който има светофар, да се премахне и там да преминава първата лента за направо.
2. Съществуващата лява лента трябва да се удължи поне двойно. Място за промяната видимо има. Това е предложение, може да има пропуски или трудноизпълними неща, нека да го развият и разработят професионалисти, но щом е направено на едно кръстовище по-надолу, може да стане и на това, заключва нашият читател.