Шофьори искат да карат с 90 по два булеварда

В интернет започна събирането на подписи за увеличаването на позволената скорост по определени пътни участъци във Варна от 50 на 80-90 км/ч. Настоява се шофьорите да могат да карат почти два пъти по-бързо от сега по бул. „Левски“, по бул. „Княз Борис I“ от ИУ до изхода на града в посока курортите, както и „Слънчев ден“. Ето и пълния текст на петицията, започната от Венелин Дянков (публикуваме го без редакторска намеса):

„1. Новия бул. Левски е изцяло без възможност пешеходци да стъпят на него, никъде няма пешеходни пътеки и е с изградени подлези и надлези, а ограничението е 50 км/ч.

2. Отсечката на бул. Княз Борис I от Икономическия университет до сп. Почивка е с изградени подлези на всяка спирка, а на места и между спирките, никъде няма пешеходни пътеки. Почти навсякъде има високи огради, за да не могат пешеходци да пресичат. Преди години ограничението на скоростта беше 80км/ч, а сега е 50км/ч.

3. Отсечката от сп. Почивка до Слънчев ден е с изградени подлези на всяка спирка, никъде няма пешеходни пътеки, навсякъде има високи мантинели, за да не могат пешеходци да пресичат. а ограничението е 60 км/ч.

4. Отсечката от Слънчев ден до края на този четирилентов път в посока побити камъни има 2 пешеходни пътеки, навсякъде другаде има високи мантинели, за да не могат пешеходци да пресичат. а ограничението е отново 60 км/ч.

Предлагам разрешената скорост на тези отсечки да се вдигне на 80-90км/ч, каквато е практиката при подобни отсечки във София и други големи градове. Там където има пешеходни пътеки да се сложат светофари за пешеходци.“