Шофьори бъркат велоалея и паркинг

Примерите за нагло паркиране във Варна не са никак малко. Всеки ден наши читатели ни изпращат много снимки на автомобили, които са спрели или по забранен, или по неподходящ начин. Публикуваме този кадър, защото той показва какво е отношението към новите велоалеи, които се появиха в центъра, в пешеходната зона под хотел „Мусала“.
За съжаление шофьорите, които спират на тротоарите и велоалеите, не са никак малко. Те обикновено се оправдават с това, че няма къде другаде да оставят колите си. Това не ги извинява за незачитането на правилата. По-интересно е обаче дали някой глобява за подобно паркиране.
Трябва да отбележим също, че буквално на метри от мястото, на което са се настанили тези коли, се намира общински паркинг. Не знам точно колко пари ще спестят водачите на тези коли, като ги оставят на това място, но е факт, че мнозина мислят като тях. За разлика от паркинга, който е почти през цялото време свободен, всички съседни пространства, на които може да се спре, са пълни със спрени коли. Това допълнително затруднява движението. В този район бяха изградени велоалеи, а тротоарите бяха разширени и ремонтирани.