Шофьори алармират: Автобусите са живи бомби на пътя

 

Автобусите от градския транспорт във Варна са опасни за пътниците, смятат шофьори, които сигнализираха в рубриката „Аз, Репортерът” на bTV. Според тях превозните средства се движат с износени гуми, а поддръжката им е некачествена.
„Това са живи бомби на пътя. Въпрос на време и на часове е някоя предна гума на автобус да гръмне”, смята един от шофьорите. През последните месеци той е претърпял два инцидента заради лошото състояние на превозните средства, предаде миналата седмица bTV.
От „Градски транспорт” обясняват проблема с двукратното обжалване на обществените поръчки. В края на миналата седмица се очакваше да бъдат доставени нови гуми, коментира изпълнителният директор на дружеството Злати Златев.
Доскорошен служител в предприятието разказва и за други нарушения. Според Борислав Танев пробегът на маслото на скоростните кутии се увеличава самоволно от 120 на 150 000 км. Въпреки че работещите в „Градски транспорт” твърдят, че ремонтът на колите е некачествен и не се контролира, от ръководството са категорични, че всички автобуси са изправни. Общинският съвет във Варна пое ангажимент да провери сигналите за нередности.

Фото bTV