Шефът на Съдърланд за България Димитър Гълъбов: Варна ни предлага изключително талантливи и качествени хора

 

Преди дни световноизвестната фирма Съдърланд обяви разширяването на офиса си във Варна. Съдърланд е глобална организация за трансформация на бизнес процеси, която обслужва водещи международни клиенти във всички основни индустрии. С над 30-годишна история, компанията оперира в 19 държави, в които има 60 офиса и над 38 000 служители. През 2008 година в София отваря врати многоезиков център за обслужване на клиенти. От тогава до днес в България Съдърланд достига 1700 служители в четири офиса: два в София, един в Бургас и един във Варна. За втора локация извън столицата Съдърланд избра Варна, където вече са назначени над 60 служители, обслужващи проекти главно с немски и италиански език.
В ексклузивно интервю за Петел изпълнителният директор на Съдърланд за България г-н Димитър Гълъбов разкрива идеите и бизнес очакванията им в морската столица.


– Г-н Гълъбов, кое е предизвикателството, пред което се изправяте с разширяване на бизнеса си във Варна?
– Това е едно хубаво предизвикателство. Да наемем още 140 души, за да стигнат 200 в края на годината. Това, от една страна, не е толкова лесно, но от друга, е абсолютно възможно да се случи, тъй като в досегашния си опит в града стигнахме до извода, че той разполага с изключително талантливи и качествени хора.

– Какво предлагате на тези млади хора, за да ги заинтригувате да работят при вас?
– Отличен социален пакет, отлични условия за работа, прекрасен офис в центъра на града, в който могат да работят и да се чувстват добре. Също и отлични условия за обучение и развитие, както и достъп до много сериозни технологии и процеси на работа, които са разработвани от световни лидери в своята област.

– Какви са критериите при подбора на кадри?
– Основният критерий при нас е доброто владение на език. В момента ние наемаме основно хора с немски и италиански, като скоро очакваме да разширим и други езици. Освен владеене на език, търсим и хора с добър къстъмър сървис и стил, което не е предизвикателство за град като Варна, който е с традиции в обслужването на клиенти.

– Има ли ограничение във възрастта за тези, които искат да работят във вашата фирма?
– Не, няма никакви ограничения. Всеки, който отговаря на критериите, които сме поставили, а именно доброто владеене на език, е добре дошъл при нас.

– Как могат да се свържат с вас кандидатите за работа?
– Най-добрият вариант е да се свържат с нас на уебсайта ни – http://www.sutherlandglobal.bg/bg/obiavi-za-rabota, в който са всичките ни адреси и телефони.

– Върху какво ще акцентирате най-много, за да постигнете колкото се може по-бързо резултатите, към които се стремите във Варна?
– Варна определено е град с огромен потенциал. Първата ни цел, както казах, е да стигнем 200 човека до края на годината. Съответно да направим така, че да привличаме нови клиенти в града и да разширяваме в продължение на времето нашите дейности. Аз не изключвам в един момент да достигнем колосални бройки служители, както например е в София, където имаме около 1000.

– Съдърланд е марка на световния пазар. Кое ви отличава от другите и с какво успявате да реализирате целите си?
– Това, което ни отличава, е много сериозна експертиза, която е придобита в продължение на 30 години. Както и изключително отношение към нуждите на клиента и едно много силно партньорство с нашите клиенти, относно не само да изпълняваме това, което очакват от нас, а да надхвърляме техните очаквания с подобряване на техните собствени бизнес процеси.