Шампионска лига: Одесос срещу италианци, израелци и швейцарци

В Катания бе изтеглен жребият за четвъртото издание на турнира Euro Winners Cup, известен като Шампионската лига по плажен футбол. В надпреварата се пуска и варненският Одесос, който спечели титлата на България.
Тимът на Добрин Стефанов попадна в група с Терачина (Италия), Фалфала (Израел) и Уинти Пантерс (Швейцария). Първите два тима от всяка група продължават във фазата на директните елиминации. Двубоите от първата фаза ще се играят на 23, 24 и 25 май. Осминафиналите са предвидени за 26 май, а четвъртфиналите – за 27 май. На 28 май ще се изиграят двата полуфинала, а финалите на турнира ще се играят на 29 май.
За първи път освен надпреварата при мъжете ще има и турнир за жени. Рекордните 32 отбора ще спорят за отличието в турнира за мъже и 12 при дамите. Организаторите бяха разпределили тимовете на две. Осем от тях оглавиха всяка една от предварителните групи, а всички останали бяха изтеглени на случаен принцип. Шампионът от последните две години Кристал (Санкт Петербург) оглави група „В“, в която попаднаха още първенците на Испания, Франция и Белгия. Домакините от Катания, които миналата година стигнаха до финала в надпреварата, са в компанията на шампионите на Гърция, Беларус и Финландия, а първият носител на трофея Локомотив (Москва), който в последния момент получи покана за участие, ще спори с първенците на Латвия, Полша и Турция.