Шампиони правят масова тренировка в чест на гимназия

На 26 април от 12 ч.  в двора на Пета езикова гимназия треньорите от организацията БИС заедно със световните шампиони Владимир Вълев – Питбула и Кристиян Георгиев ще проведат 60-минутна тренировка на открито по повод 60-годишнината на гимназията.
ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ посвещава на празника 60 предизвикателства, инициирани и организирани със съвместните усилия на учениците и ръководството на училището. На голям успех се радват благотворителните кампании, от които училището е част. Усилията им са насочени предимно към домове за деца, лишени от родителски грижи, сираци, наркозависими.
Специални гости на събитието ще бъдат световните шампиони и роднини – Питбула и Кристиян Георгиев, които не престават да ни убеждават, че са отличен тандем. Новият световен шампион по муайтай  при мъжете до 86 кг и неговият треньор с радост приеха поканата да станат част от тази благотворителна кампания. Тяхната мотивация е свързана и с популяризирането на спорта сред младите хора, защото той изгражда личности – целеустремени, отговорни, борбени.
Системната физическа активност има положително въздействие върху психологическото състояние на децата и младежите най-вече що се отнася до изграждане и оформяне на тяхното самочувствие, способност за интегриране, работа в екип и чувство на солидарност. Спортът е също така и едно от най-ефикасните средства за борба срещу тютюнопушенето, употребата на наркотици, заседналия начин на живот и затлъстяването.