Човекът Кръпка: Варненски клошар впечатлява с уникалното си облекло

Хората рядко забелязват клошарите. Виждаме ги, но бързо обръщаме глава на другата страна, сякаш предпочитаме просто да се правим, че бедността и мизерията не съществуват, сякаш ще изчезнат завинаги, ако не са ни пред очите. Понякога дори се правим, че изпадналите до най-ниското ниво на обществото не са хора, забравяме, че и те като всеки един от нас са уникални личности. Понякога обаче те намират начини да ни го припомнят, нарочно или несъзнателно – преценете сами.
Един от за съжаление не малкото клошари във Варна впечатлява с уникалното си облекло, което е създал със собствените си ръце. Неговите панталони, яки и раница са покрити с толкова много кръпки, че първоначалната им основа и материя просто не личат. Явно човекът  предпочита да нашива единствените си  дрехи отново и отново, вместо да ги сменя, макар че в контейнерите по варненските улици често се изхвърля всякакво облекло. Така той се движи по улиците като един ходещ пачуърк, както биха се изразили дизайнерите.
Като се има предвид, че за много знаменити моделиери стремежът за оригиналност е по-важен от това дрехата да изглежда нормално, нищо чудно някой да открадне идеята от варненския Човек Кръпка и да натрупа състояние от това. За съжаление, това едва ли ще промени живота на клошаря, който и в най-големите жеги ходи с нахлупена качулка на якето, за да се изолира възможно най-много от околния свят и хората. Хора, от които едва ли е видял нещо особено добро в живота си.