Читателски репортаж: Площадка за игра изникна на неудачно място

В редакцията на „Народно дело Седмицата“ всекидневно постъпват сигнали за нередности във Варна. Читателите ни разчитат на нашата намеса най-вече защото контактът с властта и институциите й остава все така труден за обикновения гражданин. Понякога самите сигнали обаче са така поднесени, че няма какво да добавим към тях. Можем само да ги предадем на вниманието на аудиторията, а също и на отговорните органи.

9 - Ploshtadka2
Такъв е и случаят с писмото на варненец, който е стъписан и възмутен от начина, по който се изграждат детските площадки в града ни. Без да има нищо против да се обновяват местата, на които играят децата ни, той ни разказа следното:
„На гърба на улица „Македония“ 129 цъфна нова детска площадка, изградена в най-ниската точка и с най-калния подход към нея. От едната страна се влиза откъм блока, но се минава под тераса 1 м от земята, а от другата страна – от улица без асфалт. Най-комичното е, че хората няма къде да паркират и по обяд, след като пристигнат много хора да хапват на близкото заведение, улицата става труднопроходима. Всеки разумен проектант би разделил това огромно място и би направил паркинг, детска площадка и градинки – място много.
От другата страна на блока направиха още 2 площадки и се замисляме дали не е поредното усвояване на пари. Монтира се ново осветление, а на практика то работи само на едната площадка.
Господин кметът само отчита дейност и реже ленти на проекти от времето на К. Йорданов – типично за партията му. А какво да кажем за мизерните улици и вече неравни новоасфалтирани булеварди, а за магистралата до Шумен – трагедия с новите участъци, направени калпаво! Докога така?, питам аз. А парите за винетките ги събрахме…“