Черно море Тича завърши четвърти

 

Рилски спортист спечели бронзовите медали в Националната баскетболна лига за втора поредна година. В дебютния сезон на Людмил Хаджисотиров начело на клуба, самоковци бяха безапелационни срещу Черно море Тича в серията за третото място, която бе спечелена с 2-0 победи.

Самоковци взеха първия двубой със 102:82 вАрена Самоков“. Ди Джей Шелтън показа класата си с 31 точки, 11 борби и 2 отнети топки за малко повече от 28 минути игра. Американската четворка на Рилски вкара 13/21 стрелби за 2 точки и бе перфектен с 5/5 от наказателната линия. Никола Джурич пък бе найдобър за гостите от морската столица с 28 точки, поголямата част от които (19) дойдоха преди почивката. Домакините си гарантираха победата след силно второ полувреме, в което на сцената излязоха и Еван Бруинсма и Йордан Бозов, а резервите на тима също отговориха на треньорското доверие с добри минути. Реално самоковци вдигнаха оборотите във финалните седем минути на срещата, което се оказа напълно достатъчно. Гостите бяха скъсили изоставането си до само 5 точки, но във въпросния период бяха ограничени до само 7 точки, а Рилски спортист затвори мача със серия от 22:7, стартирала при 80:75. Бруинсма завърши с 16 точки, 9 борби и 5 асистенции, а Бозов вкара 14. Николай Стоянов с 12 и Самуел Франсис с 10 бяха жокерите от пейката, а Денислав Вутев вкара 7. За Черно море Филип Дедиер добави 17, а Деян Карамфилов направи 13 асистенции, които оформиха неговиядабълдабъл“, допълнен и от 11 точки.

Във втората среща Рилецо би с 94:62 във Варна след шеметно второ полувреме, точно както се случи и в първия двубой. Третата част се оказа разковничето за победителите и макар да водеха с 10 точки на почивката (43:33), интригата се изпари в десетте минути след подновяването на играта, в които самоковските баскетболисти добавиха още 19 точки към преднината си за 75:46. В последната част и двамата треньори дадоха шанс за изява на всички баскетболисти, с които разполагаха, а победата на гостите бе оформена за финалните 32 точки в повече – 94:62. Еван Бруинсма вкара 27 точки и овладя 10 борби за Рилски, а Денислав Вутев вкара 24 на родния си клуб при почти перфектна стрелба – 12/13 за 2 точки. Капитанът на отбора Йордан Бозов завърши със 17 точки. За Черно море Тича Венелин Христов с 12 и Никола Джурич с 10 бяха найрезултатните баскетболисти.

Дарин Великов

Постигнахме максимума

Треньорът на Черно море Тича Дарин Великов бе доволен от своите, въпреки загубите от Рилски спортист. „За тези два месеца отборът направи много. Момчетата се стараха много. Такива са ни възможностите на този етап. Постигнахме максимума. Можеше и повече, искахме го, аз също. Не съм човек, който се задоволява с малко. Ангажиментите, които поех към клуба, приключиха. За мен е удоволствие, че през тези два месеца имах възможност да работя за Черно море. Естествено, че съм отворен за разговори с президента Павлин Николов. Когато беше найтежко, за 24 часа взех решение да помогна. Отворен съм за разговори. Естествено, ще се опитаме да стигнем до някакви споразумения. Може да се случат и подобри неща от тази година. Вече сме вдигнали високо летвата. Моята информация е, че следващата година първенството ще бъде още посилно„, коментира той.

Борис Стоянов

Влизането ни в четворката е успех

„Безспорно влизането ни в четворката може да се определи като успех, особено на фона на всичко, което се случва като баскетбол във Варна в последната една година. Да, сезонът за мъжкия отбор свърши, но тепърва предстоят всички първенства за подрастващи, където също се надяваме да се представим достойно. Това, което сме си заложили като цел, лекаполека се случва, а именно обръщайки внимание на школата ни, да постигаме резултати и в мъжкия ни отбор“, коментира изпълнителният директор на БК Черно море Тича Борис Стоянов.

Стоянов съобщи, че предстоят тепърва разговори с Дарин Великов, както и с други треньори, а след това ще се бистри и селекцията на тима за новия сезон.

„Найнапред предстоят разговори да се определи старши треньор за следващия сезон. След това, селекцията ще бъде отговорност на треньора. До седмица трябва да бъде финализиран и изборът за директор на ДЮШ на клуба. Всички тези разговори предстоят. Смятам, че беше коректно да изчакаме да свърши сезонът за мъжкия отбор, за да стартираме разговорите и с Дарин Великов, както и с другите кандидати, каза още Стоянов.

„Искрено се надявам за следващия сезон Павлин Николов, който издържа клуба, да има помощ и от някъде другаде. Мога твърдо да заявя, че досега не е имало никакви забавяния на заплащания към състезатели и треньори. На 100% е осигурена дейността на мъжкия отбор и на школата. 90% от всичко това се дължи на Интерком Груп и Павлин Николов. Дано получим реална помощ и от друга страна, за да може за следващия сезон отборът да е поконкурентно способен“, завърши изпълнителният директор.