Черно море Тича гони медал с много нови

 

Амбиции за класиране в тройката на новото баскетболно първенство за мъже ще гони отборът на Черно море Тича. Селекцията в клуба е на 99 процента приключила. В тима са привлечени американският център Зак Киршбаум, който за първи път ще играе в Европа, плеймейкърът Цветослав Острев, Николай Грозев от ЛУКойл Академик, Велислав Гълъбов от Берое, завърналият се отново в клуба Симеон Илиев, Даниел Божилов и Ники Николов. В момента се водят преговори с още един български състезател, който играе на позиции 2 и 3.
В отбора остават Веско Георгиев, Венелин Христов, Мартин Коцев, Кр. Кръстев, както и още няколко юноши в клуба. Изпълнителният директор Борис Стоянов заяви, че новият директор на детско-юношеската школа ще бъде сърбинът Душан Стойков. В момента той е ангажиран с юношеския национален отбор на Сърбия на Европейското в Чехия. За старта на подготовката той ще бъде тук, като възнамерява също да изгледа на живо предстоящото европейско първенство за кадети (дивизия Б) в София, в което ще вземат участие и двама състезатели на варненския клуб.
Борис Стоянов заяви, че до момента в клуба е постъпила едва половината сума от Порт Варна за ДЮШ на клуба. По договор средствата предвидените средства са били 200 000 лв., а в клуба до момента са получили само 100 000. Договорът сключен за миналия сезон е изтекъл през месец май. „Планирахме през лятото ремонт на залата, където тренират децата, но не разполагаме с достатъчно средства това да се случи“, каза Стоянов, като подчерта, че в БК Черно море Тича за представителния тим и за ДЮШ са вложени поравно средства. ДЮШ на клуба е на първо място в България по постигнати резултати този сезон.
Борис Стоянов и Дарин Великов отговориха и на въпроси свързани с детектора на лъжата, през който трябваше да преминат състезателите на „Черно море Тича“. „Искахме да разберем истината. За съжаление е имало опити да се въздейства на наши състезатели за манипулиране на резултати в някои мачове. Знаете, че детекторът на лъжата не може да е категоричен какво точно се е случило. Може би някои наши състезатели са постъпили глупаво, като не са счели за необходимо да информират ръководството, че е имало опити за въздействие срещу тях“, каза Стоянов.
Помолен от журналистите да каже поне колко състезатели са се провалили на детектора на лъжата, Дарин Великов заяви, че от четирима явили се двама са с добри резултати, а останалите двама с лоши, като добави, че не иска и няма да посочва имена.

Румен Николов подсили Добруджа

Варненският нападател Румен Николов ще играе в Добруджа. Това призна пред „Народно дело Седмицата“ самият футболист. Той вече тренира с добричлии.
Преди 15 дни юношата на Черно море претърпя артроскопия заради скъсан менискус, но възстановяването му върви отлично и се очаква съвсем скоро да се завърне на терена. Треньор на Добруджа е Диян Божилов, а целта пред добричкия тим е атакуване на първото място в Трета лига – Североизточна група и класиране във Втора лига.
През пролетта нападателят игра за испанския Клуб Депортиво Михас. Отборът се състезава в петото ниво на местния футбол.
Той влиза в мъжкия футбол с екипа на Черно море, а след четири сезона на „Тича“ играе още в българските Нефтохимик, Черноморец (Балчик), немските Берлинер АК 07 и МСВ Пампов, анголския Академика до Лобито и испанския Депортиво Михас.