Черно море Тича вдигна сърбин за мачовете за бронза

 

Във Варна вече знаят съперника си в битката за бронзовите медали в мъжкия ни елит, а по този повод от щаба на Черно море се надяват да могат да използват и центъра си Мърджан Мъркович в мачовете с Рилски спортист, които започват днес. През изминалите няколко седмици сърбинът се възстановява от контузия и не взе участие в двубоите срещу Берое и Академик Бултекс 99.
„Мърджан Мъркович започна вече леко да тренира. До първия мач в понеделник ще е в състояние да го използваме. За колко време зависи от ситуациите и неговите здравословни възможности, но при всички положения смятам, че състезателят ще се завърне в игра в серията“, заяви Дарин Великов.
Наставникът на варненци допълни, че очаква тежка серия срещу Рилски спортист, първият двубой от която е в “Арена Самоков” от 18.00 ч. Играе се до две успеха от три двубоя. Вторият е в сряда във Варна, а евентуалният трети – отново в Самоков в петък.
“Пред нас стои много тежко участие в малкия финал. Трябва да се справяме с много класни баскетболисти, които притежава отборът на Рилски спортист. Ще се опитаме да дадем възможно най-доброто от себе си в момента, така че очаквам оспорвана серия в малкия финал. Наясно сме със силните страни на Рилски спортист. Ще се опитаме да предложим нещо ново. Дали ще е успешно, или не – ще видим. При всички положения аз съм сигурен, че нашият отбор ще подходи сериозно”, сподели още Дарин Великов.
„Никой не знае дали е по-добре, че Черно море Тича имаше повече време за възстановяване. Понякога е по-добре да играеш мачове, да си в състезателен ритъм и в добра физическа форма. Вярно е, че в края на сезона може да натежи това кой колко мача е играл и как се чувства физически. За успех в серията за третото място мисля, че най-основното ще е мобилизацията и желанието за победа. Мисля, че ще изиграем равностойни мачове с отбора на Рилски спортист и вярвам, че ще се поздравим с победа. Най-вече искаме да играем добър баскетбол“, каза изпълнителният директор на „моряците“ Борис Стоянов.