Черно море се спаси в последната минута

Черно море се спаси от домакинска загуба от Пирин в последната минута в мач от 28-ия кръг на „А“ група. Резултатът бе открит от Димитър Благов в 86-ата минута, в продължението Матиас Курьор изравни. Варненци останаха с човек по-малко в 84-ата минута след пресилен втори жълт картон на Марк Клок.
Варненци създадоха доста положения за гол, но те завършиха с пропуски на Бакари, Георги Илиев, Пламен Николов, Борислав Стойчев и други.
В 84-ата минута „моряците“ останаха с човек по-малко, след като Марк Клок получи втори жълт и респективно червен картон за спорно нарушение срещу Попев. Бедите на домакините не свършиха с това положение. Само 120 секунди след изгонването на Клок те пуснаха гол в своята врата. След разбъркване в наказателното им поле Дани Младенов подаде към Димитър Благов, който отблизо пусна топката покрай Китанов. При паса на Младенов обаче останаха съмнения за засада. В даденото от съдията продължение варненци се добраха до изравнително попадение. Георги Илиев центрира от фаул и Мат Курьор с глава се разписа за 1:1.