Черно море взема двама бразилци и французин

Треньорът на Черно море Илиан Илиев говори за селекцията на „моряците“ преди първото занимание за 2023 година. „По всяка вероятност ще се разделим с Мади Кета. Имаме предложение за трансфер на Мимито Биаи. За момента чакаме четирима нови футболисти, които ще пристигат поетапно. Засега сме се договорили с трима и в зависимост от други фактори можем да вземем и още играчи. Двамата са бразилци, а единият французин. Става въпрос за двама нападатели и крило“, каза Илиев, цитиран от официалния сайт на клуба.

„Искаме да играем добре, както го правихме последните 4 години. Последния полусезон имахме леко заклащане и веднага получихме доста негативи. Трябва ни човек, който да завършва атаките, тъй като както и да играеш като нямаш такъв футболист е трудно да побеждаваш. Въпреки не доброто представяне през есента, сме на едва няколко точки от четвъртия. Ако не успеем да влезем шестицата, ще гоним да атакуваме Европа през седмото място“, каза още треньорът на „моряците“.

Подготовката на Черно море премзинава изцяло във Варна. По време на нея те ще изиграят седем контроли, съобщи официалният сайт на клуба. Първият спаринг на варненци е на 14 януари, а съперник ще е тимът на Фарул Констанца. На 17 януари е планирана проверка с ЦСКА 1948, а на 19-и с Черноморец Балчик. На 25 януари „зелено-белите“ срещат Етър.

На 1 февруари Черно море ще изиграе две проверки в един ден. Първият съперник ще е тимът на Дунав (Русе), а вторият – Созопол. На 4 февруари тимът на Илиан Илиев ще изиграе още една проверка с отбора на Добруджа.