Черно море-Бриз обра златото на регата „Бриз пролет 2018“

 

Варненският клуб Черно море-Бриз обра златото в лазерите на международната регата „Бриз пролет 2018“. Мариела Николова е шампионка в клас Лазер Радиал, като остави след себе си Иво Филчев от Кап. Георги Георгиев Порт Варна и Димитър Вангелов от Несебър 2000. Даниел Николов от Черно море-Бриз е златен в клас Лазер Стандарт при мъжете. На второ място е Златко Атанасов от Несебър 2000, а трети завърши Красимир Наумов от Порт Бургас.
Калина Маринова (на снимката) е първа в клас Лазер 4,7 при девойките. След нея в класирането останаха Йоана Тодорова от Кап. Георги Георгиев Порт Варна и Станислава Тодорова от Порт (Бс).
Черно море-Бриз взе още медали. В клас Оптимист, където Цветослав Мавродиев е трети в общото класиране и при юношите старша, Александър Ганев пък взе сребро при юношите младша. Боян Костов остана със сребро в клас Фин. Николай Генов и Владимир Миков спечелиха сребърни медали в клас Кадет, където с бронзовите медали останаха други ветроходци на Черно море бриз – Стефан Микаелян и Нели Бадева.

Черно море с успешен старт в женското направление

ВК Черно море (Варна) отбеляза успешен старт в развитието на женското направление на клуба. До скоро варненци нямаха девически селекции, като за първи път започнаха работа с момичета от есента.
Преди близо година тогавашният старши треньор на мъжкия отбор Юли Тупанков се оттегли от този пост за да се посвети на детско-юношеската школа на варненския клуб. „Искам да направим много силна школа и да бъдем фактор при подрастващите. Желанието ми е да направим и женско направление.“ обяви той за BGvolleyball.com тогава.
Речено-сторено. През есента бе сформирана първата селекция от момичета до 12 години. Треньор на малките волейболистки стана Деница Димитрова, която от част от селекцията на шампионския отбор на Енержи (Варна), който триумфира с титлата на България през 2002 година. В дебютното си състезание тимът на Черно море печели първия етап от регионалното първенство на регион Добруджа за момичета до 12 години.
„Много съм щастлив от успеха на момичетата. Турнирът бе в Суворово и станахме първи. Продължаваме на втори етап от пътя ни към класиране на финали при 12-годишните“, заяви за BGvolleyball.com Юли Тупанков.