Черно море БАСК унищожава всички наред по пътя към елита

Волейболистите прибраха коледни и новогодишни премии за осемте победи през първия дял

Волейболистите на Черно море БАСК записаха най-доброто си представяне през есенен полусезон във висшата лига, откакто играят в нея през последните три години.
Подопечните на Юли Тупанков  постигнаха осем победи от девет срещи и зимуват на второ място. Те имат равни точки с лидера „Славия“, но по-лошо геймово съотношение.
„Още преди първенството обявихме, че целта ни е да се върнем в Суперлигата след 4 години. Така че искахме да тръгнем силно в новия сезон и не само го направихме, но момчетата дори надминаха очакванията“, изрази задоволството си пред „Народно дело Седмицата“ Юли Тупанков.
Треньорът е доволен не само от точковия им актив, но най-вече от начина, по който са вземали мачовете си.
„Седем от победите ни са с по 3:0 и само една с 3:1. Единствената ни загуба от „Славия“ в София дойде нелепо. Поведохме с 2:0, но се получи отпускане и паднахме с 2:3“, допълни Тупанков.
Специалистът похвали опитните Вангел Велинов, Петър Милушев, Стефан Георгиев и Калоян Кънев, които носят отбора на гърба си. Край тях голямо израстване направиха юношите Калоян Балабанов и Николай Колев. Другите таланти от старшата също се справиха великолепно, в състава има и няколко перспективни състезатели от младшата възраст.
За силното си представяне през есенния дял „баските“ получиха от своя шеф Красимир Илиев коледни и новогодишни премии. Добри стимули са им обещани, ако завършат на първо място и влязат директно в Суперлигата. При положение, че финишират втори, варненци ще играят бараж с 9-ия в елита.