Черен път в града: 8 години чакат общината да асфалтира ул. „Акация”

Варненската улица „Акация“ е в изключително лошо състояние от години насам, сигнализира читателка на „Народно дело Седмицата“. След всеки дъжд мястото е направо непроходимо. Дамата ни изпрати и снимки, от които се вижда какви трудности изпитват хората, живеещи там. Ето какво ни е написала:
„Живеем на ул. „Акация“ от 2009 г. Вече осма година чакаме Община Варна да изгради улицата. Изгради, защото това на практика е черен път, образуван между сградите. Многократно сме сигнализирали район „Приморски“ и Община Варна за плачевното състояние на „улицата“. Отговор от никъде няма. Проблемите са следните:
1. При сухо време и движение на автомобили пушилката е огромна.
2. При дъждовно време се образуват огромни локви (по-скоро язовири) и улицата става непроходима. Част от тротоара също е във вода.

 
3. Неоттичането на водите създава проблеми в избите ни. Мазите на № 2 са пълни в вода. Не могат да изсъхнат дори през лятото. При № 4, 6 и 8 има влага в мазите, която се увеличава при всеки паднал дъжд. Да не говорим какво става с основите на сградите – те са в постоянна вода, което може да доведе до неравномерни слягания на сградите. Фактът, че две седмици след като е валял дъжд водата стои на улицата като огромна локва, показва, че няма къде да попива повече.
4. Улицата има такива ями, че сякаш бомби са падали.
Според живеещите спешно е необходимо да се извърши отвеждане на водите и асфалтиране на улицата. Данък сгради, който сме платили до сега всички входове, надхвърля стойността на новата улица. Готови сме всички граждани да организираме протест и да извикаме националните медии. Изпращам ви снимки направени след последния дъжд.“