Цонко Цонев, областен лидер на БСП: Най-много искам да няма разделение между град и област

Докато аз съм областен председател, БСП в града и в областта ще се хванат ръка за ръка, ще бъдем сплотени, което е нещото, което искам най-много“, това категорично послание отправи областният председател на социалистите Цонко Цонев на среща с медиите миналата седмица. Той повтори амбицията си при третото си избиране на поста да направи всичко възможно, за да отлепи партията в региона от дъното. Частичните местни избори на 8 октомври в община Вълчи дол са първата проверка за това, като Цонев обясни, че в момента най-важното е да бъде намерен най-добрият кандидат за кмет, който да ги спечели.

Областният председател на БСП коментира също, че заедно с председателя на градската организация Борислав Гуцанов винаги са се подкрепяли взаимно, което дава основа за ефективно сътрудничество в бъдеще и съвместни усилия на двете структури. „Знаете, на много места в областта нашите членове, които живеят в града, си имат майки, баби, братовчеди. Искаме да направим една по-мащабна организация, в която да работим заедно, в това число и с нашите депутати“, коментира Цонев.

Варненските народни представители на БСП са едни от най-активните и провеждат приемни с гражданите в централата на партията в града всеки понеделник, коментира в тази връзка Борислав Гуцанов.