Център за женско здраве към ДКЦ “Чайка”

Центърът за женско здраве към ДКЦ “Чайка”е изцяло насочен към здравето на жените във всяка възраст. Центърът разполага с висококвалифициран екип от професионалисти и най-модерна апаратура за достигане на високо ниво на женско здравеопазване – 2Д, 3Д и 4Д ехограф, NTS-монитор за запис на детски сърдечни тонове, извършват: гинекологични прегледи, различни манипулации, водене на женска консултация, организира се училище по кърмене с доброволни консултанти и др. Грижата за нормалното протичане на бременността е основна дейност на сектора. Целта на добрата медицинска практика в женската консултация е да се намалят до минимум рисковете за бременната жена,  да се предотвратят основните неразположения на бременността,  да се роди здраво бебе и да се подготвят родителите за отглеждането му.

Tablo
Към центъра предстои да бъде открито и звено за самостоятелна акушерска грижа, която да бъде в помощ на бременните и младите майки, което би разрешило част от проблемите в системата и да изведе отново на преден план чисто човешката страна на персонално отношение към жената.
През 2015 година АГ секторът в ДКЦ „Чайка“ беше изцяло  модернизиран и съумя да привлече 5-има водещи специалисти. Днес във всеки един момент в здравното заведение преглеждат едновременно двама акушер-гинеколози. Това способства за висока удовлетвореност у пациентите, които имат възможност да избират сред сериозен набор от специалисти.
По традиция екипът на ДКЦ „Чайка“ ще отбележи 21 януари – Деня на родилната помощ (Бабинден), с тържествено събитие. Както всяка година на този ден, ще бъдат почетени професионалистите от АГ екипа в здравното заведение – д-р Иванка Папапзова, д-р Елица Желева, д-р Маргарита Пенчева, д-р Елис Исмаил и акушерките Вилиана Николова и Инна Ненова.