Цените в курортите ударно падат от тази седмица

По-ниски цени по морето в края на лятото. По традиция в последните дни на август се появяват първите отстъпки по хотели и заведения, съобщава Нова телевизия.
В голяма част от хотелите по родното Черноморие цените поевтиняват от този уикенд. За сметка на това обаче, ако изчакаме и бъдем търпеливи още седмица, можем да се възползваме от още по-добри оферти, защото ако сега поевтиняването е с 10 до 15%, то от следващата седмица хотелиери свалят цените с до 50%.
В момента легловата база в повечето курортни комплекси по морето е все още пълна почти на 100%. Такава заетост ще има още седмица и затова хотелиерите бързат да примамят родния турист с изгодни оферти. „Цената ще бъде по-ниска с около 10-15%. А след първата седмица на септември имаме пакет, който ще бъде 7 нощувки на цената на 6“, посочва Антон Вълчев, управител.
Това се отнася за хотелите с по-висока категория, при ол инклузив. Ако обаче бюджетът ни е ограничен, можем да минем на още по-изгоден вариант, но седмица по-късно. Тогава цените ще са с 30 до 50% по-ниски в зависимост от дните на седмицата. Двойна стая с ползване на безплатен паркинг, басейн и интернет варира от 65 до 90 лева.
Още по-евтин вариант на родното Черноморие са къмпингите. И там са подготвили с до 20 на сто по-ниски цени от другия месец. Отделно родните хотелиери обмислят и пакети за септемврийските празници.