Христо Христов спори за титла в К1 с корав французин

 

Боецът на варненския „Боил” Христо Христов е изправен пред огромно предизвикателство. На 5 май варненецът излиза в спор за Интерконтиненталната титла в К1 срещу Мишел Пишоло във френския град Кап Даг. Двубоят ще е от 5 рунда по 3 минути, като Пишоло освен пояса на Интерконтиненталната титла, държи и този на европейската.
„Пишоло е по-опитен, ще има и подкрепата на публиката. Но Ицо ще отиде добре подготвен и уверен в силите си. Той ще даде всичко от себе си, така че очаквам оспорван и качествен мач”, заяви главният треньор на „Боил” Красимир Кирилов.

Специалистът разкри още, че подготвя свои състезатели за уникална бойна гала вечер в Пловдив на 19 май, когато най-известните имена на българския кикбокс ще са под един покрив и ще радват зрителите в зала “Колодрума”.
В стил К1 световни и европейски шампиони ще се изправят срещу именити чуждестранни опоненти. На ринга от „Боил” ще блестят доказаните кикбоксьори Александър Петров и Богдан Шумаров, както и многообещаващите и тръгнали по пътя на победата и славата Християн Кънчев и Радослав Костов. Споменавайки звезди, в Пловдив ще се бие и боецът на бургаския клуб „Самурай”, състезаващ се и за майкс джим, единственият кикбоксьор с участия и победи в глори – Стоян Копривленски.
От същия клуб не може да се пропусне и участието на капитана на националния отбор и икона на кикбокса в Бургас Атанас Божилов – Наката.
Пловдивската звезда на българския бокс – Арман Хакобян, пък ще излезе срещу непобеден боксьор от чужбина, а в атрактивната супер тежка категория Пламен Борисов от клуб „Шуменска крепост” ще се изправи срещу двуметров гигант от Сърбия.
Междувременно Краси Кирилов изрази задоволство, че привличат млади момчета за кикбокс в новата зала на „Боил” в сградата на Пфое мол – спортният етаж на Fitnessline.
„Макар че отворихме залата едва преди две седмици, вече сме привлекли над 15 нови състезатели. Радвам се, че трудът на треньорите ни се оценява и има желаещи, които да се учат на кикбокс”, каза Кирилов.
Индивидуалните занимания в залата се водят то треньорите от общите групи, както и от Красимир Кирилов, Делян Славов, Петър Петров и Пламена Димова.
Световният и европейски шампион по кикбокс Александър Петров също предава своя опит, а с детските групи работи многократният републикански шампион и медалист от международни първенства Християн Кънчев.
От клуба са подсигурили и групови занимания за жени под ръководството на украинката Олена, както и специализирани тренировки по муай тай със заслужилия треньор на Украйна с много опит и успехи Олег Толстоног.