Хандбалният „Локо” счупи два рекорда

Шампионът е убедителен лидер в „А” група
„Спартак” запази второто място след успех в Ловеч
След като не среща съпротива в „А” група, шампионът по хандбал „Локомотив” продължава борбата с рекордите. В събота подопечните на Никола Карастоянов подобриха два такива, след като спечелиха срещу „Фрегата” (Бургас) с 47:14 (24:5) в зала „Владислав” във Варна. „Локо” взе 30-а победа поред и най-убедителния си успех в историята в елита – с 33 гола разлика.
„Гостите имаха в състава само един по-опитен вратар, а останалите им играчи са набор 1998 и по-малки. От подобни мачове обаче ние нямаме полза. Развоят на срещата позволи да пусна в игра всичките ни състезатели”, заяви за „Народно дело Седмицата” наставникът на варненския тим Никола Карастоянов.


Най-резултатен от победителите, които са убедителни лидери след 5 победи поред, бе Георги Атанасов с 9 гола.
„Не крия, че е трудно да мотивирам момчетата, след като знаят, че ще победят. Длъжни сме обаче да запазим постоянството в играта и резултатите, тъй като сезонът е дълъг и не искаме сами да си усложняваме нещата”, допълни Карастоянов.
Другият варненски тим „Спартак” също продължи победния си рейд в елита. Състезателите на Веселин Станков надиграха като гости „Ловеч” с 28:26 (14:12) и заемат второ място след четири победи и един равен.


„До 15-ата минута играхме разсеяно и в един момент губехме с два гола. После обаче направихме корекции, пуснах по-високи състезатели в защита, а Мартин Тодоров и Ивелин Йорданов бяха неудържими по крилата и логично станаха най-резултатните ни хандбалисти. Водехме непрекъснато в резултата, както през втората половина на първото полувреме, така и изцяло след почивката. 5 минути преди сирената имахме преднина от 6 гола и спокойно доиграхме срещата”, каза за „Народно дело Седмицата” треньорът на спартаклии Веселин Станков. Той похвали специално вратаря Ерсин Хюсеин, който спаси 4 дузпи и е с основна заслуга за триумфа.
Голмайстори за „Спартак”: Мартин Тодоров – 9, Ивелин Йорданов – 7, Йордан Михайлов – 4, Здравко Славов – 3, Георги Динев – 3, Владимир Няголов и Даниел Ангелов – по 1.
В събота предстои варненското дерби – от 17 часа в залата на Първа езикова гимназия.