Хандбалният Локо се цели в нови 9 победи

Първата цел на хандбалния Локомотив напролет ще е да завърши на първо място в „А” група след редовния сезон с пълен актив от точки. Това обяви за „Народно дело Седмицата” треньорът Никола Карастоянов. Както е известно, неговите подопечни зимуват на върха, след като спечелиха всичките си 9 есенни мача.
„Искаме да бием наред и напролет, въпреки че може да си позволим три загуби, а после да върнем титлата във Варна след 9 години”, каза Карастоянов. Пролетният полусезон в елита започва на 28 януари. Локо вече води зимна подготовка, а Карастоянов опитва да уреди контрола с румънски тим.
Наставникът разкри още, че другата седмица ще влязат в контакт със сръбския Слога (Позега) за срещите в „Чалъндж къп”. Двата 1/8-финални мача са на 18 и 25 февруари.
„На този етап не мога да коментирам дали някой от двата отбора ще изяви желание да е домакин и в двата двубоя. Това е въпрос на преговори. Ако ги приемем във Варна, това ще е първият добър европейски клуб, който ще гостуват тук през последните 10 години”, допълни Карастоянов.
Той разкри, че ще привлекат едно ново попълнение – младо ляво крило от последния в „А” група Локомотив (ГО), което учи във Варна.