Футболна еуфория тресе Девня, правят нов стадион

Кадри на Черно море и Спартак изграждат гръбнака на състава

Отборът устремен към топ 5 в Североизточна „В“ група

Футболната еуфория постепенно се завръща в Девня. Както е известно, през миналото лято представителният отбор се завърна в Североизточна „В“ група след тригодишна пауза. Въпреки че девненци тръгнаха трудно през есента, сега вече са спокойни за мястото си в третия ешелон. Те стегнаха здрава селекция, а и от групата няма да има изпадащи, след като двата отбора се отказаха.
Новината от последите дни в долината на химията обаче е свързана с изграждането на нов стадион.
„Съоръжението ще бъде в квартал „Девня 2“ до СОУ „Васил Левски“. Там през 60-те години на миналия век е бил единственият стадион в града. Има дренаж, но отгоре беше сгурия. От много години мястото стои пусто и чест прави на кмета Свилен Шитов, че ще го превърне в един приличен стадион и ще възстанови традициите. Трябва само да се поставят чимове и да се вдигнат трибуни за около 2000 души“, разкри за „Народно дело Седмицата“ Николай Кателиев. Играещият наставник на мъжете уточни, че плановете са да играят на новия терен през есента на 2017 година, а талантите от школата да продължат да използват стадиона в кв. „Повеляново“.

30-03
Кателиев обяви и по-близката им цел – през следващия сезон да не треперят за мястото си в Североизток, а да гонят класиране в топ 5.
„Кметът ми каза, че иска да имаме стабилен отбор, който да радва девненци. През зимната пауза привлякохме добри попълнения, а през лятото ще вземем още 3-4, за да може от август да опитаме да се превърнем във фактор в групата“, допълни Кателиев.

30-02
Гръбнака на състава в момента изграждат кадри на двата варненски клуба. Преди два месеца бяха спазарени бившите спартаклии Пламен Иванов и Георги Димитров, а техния екссъотборник Калоян Иванов остана в центъра на защитата. Подобаващо е представен и Черно море – с Никола Найденов, Костадин Иванов, Петър Иванов и Мартин Богданов. Атаката пък се води от един интересен нападател – Никола Терзиев. Последният е кадър на Кубрат, но в момента работи във Варна. Останалите в състава са местни момчета, като тартор е  капитанът и най-успял футболист в историята на Девня Диян Кателиев. Неговият брат Николай, освен че реди състава и прави тактиката, влиза понякога за 20-30 минути в игра.
„Най-важното е, че кметът показа отношение към футбола и запазихме финансовата си стабилност. Раздаваме премии от по 100 лева за победа и по 50 за равен на чужд терен и срещу тимовете в топ 4“, каза още Николай Кателиев.
Той и брат му Диян водят и двете селекции на подрастващите, където са 30 деца и 20 юноши младша възраст, всичките от Девня.
„През есента е възможно да имаме отбор и при юношите старша възраст. Изобщо перспективите пред нашия клуб се прекрасни и до година-две се надявам отново да се говори за футбола в Девня“, завърши Николай Кателиев.