Фотографи уловиха духа на българския югозапад

Всички онези красиви места и неща, които отличават Югозападна България, намират място във фотоизложбата „Духът на Югозапада“, която  може да бъде видяна в от 7 март в арт салона на Радио Варна. Експозицията показва най-добрите фотографии от конкурса, обявен от Радио Благоевград през ноември миналата година.
Над 65 участници от цялата страна изпратиха свои творби за участие в конкурса, журито разгледа над 150 снимки, които разкриват красотата на Югозападна България. 42 от най-добрите фотографии са включени в изложбата. Победителите в конкурса са: д-р Михаил Николов – I място, Джефри Нилсън – II, и Огнян Андонов – III. Поощрителни награди: Ваня Везенкова, Иван Шарков и Методи Байрактарски.
Най-малкият участник в конкурса е на 7 години, най-възрастният – на 86. Има участници от цялата страна, активно участват членовете на Дружеството на фотографите във Варна, един от участниците пък е от Ню Йорк, САЩ. Активно участие в конкурса имат и възпитаници на Ресурсния център за деца и ученици със специфични образователни потребности – Благоевград. С техни снимки са направени два колажа. Фотоизложбата „Духът на Югозапада“ се посвещава на 42-рия рожден ден на Радио Благоевград и 81-ия на Българското национално радио.