ФК Спартак си върна Траян Дянков и Радомир Тодоров

Двамата ще са треньори в школата и футболисти в представителния тим

Новият член на Североизточна „В“ група – ФК Спартак, си върна Траян Дянков и Радомир Тодоров. На двамата е предложено да бъдат треньори в учредената школа на клуба и да играят за мъжете в Североизточна „В“ група. Както е известно, Дянков за последно беше стожер в защитата на Каварна, а Радомир бе извън големия футбол, след като през пролетта на 2014-та помогна на спартаклии да оцелеят в „Б“ група.

31-02
Иначе ФК Спартак подаде заявка за участие в третия ешелон миналата седмица. Отборът ще започне лятна подготовка до 10 юли, като тренировките ще са основно на спортен комплекс „Локомотив“.
Засега са напуснали Владо Мирчев и вратаря Митко Недев, които преминаха съответно във втородивизионния Несебър и Суворово.
Най-вероятно в разширения състав ще се завърнат бивши юноши на клуба.
Наред с изграждането на перспективен тим, в Спартак планират и ремонт на няколко етапа на „Локомотив“. До началото на сезона в Североизточна „В“ група на 14 август трябва да се модернизират съблекалните и подобри изкуственото покритие на терена, по което в момента има много дупки. Така тимът ще придобие право да домакинства на „Локомотив“.
В по-дългосрочен план се предвижда ремонт на терена до спирката на бул. „Сливница“, както и на култовия терен зад залата, на който развиха дарбата си поколения спартаклии през XX век.
Междувременно в Спартак се надяват още тази седмица да бъде подписан приемно-предавателният протокол, с който от „Инжстрой“ връщат „Локомотив“ на общината, а тя го отдава безвъзмездно за стопанисване на клуба с решение на Общинския съвет от май.