ФК Спартак не стана стопанин и на стадион „Спартак“

 

Отборът подава заявка за „В“ група тази седмица

 Няма да гони задължително професионална промоция

ФК Спартак не успя да стане стопанин и на стадион „Спартак“, научи „Народно дело Седмицата“. Както е известно, след като получиха за безвъзмездно ползване „Локомотив“, в клуба се надяваха, че ще влязат във владение и на „Спартак“ още през лятото. За това имаше сериозни индикации, тъй като от общината обявиха в прав текст, че подобно нещо е напълно възможно и поеха ангажимент представителите им в Борда на директорите на Спортен комплекс (СК) Спартак АД да инициират свикване на общо събрание, на което да се разреши казусът.
Според последните информации обаче на този етап нещата остават по старому и съоръжението ще продължи да се стопанисва от Спартак 1918 според договор за наем за 9 години със собственика СК Спартак АД.

30-01
Тази новина бе потвърдена и от учредителя на ФК Спартак Атанас Атанасов. Потърсен за коментар по темата, той бе лаконичен: „Да, в момента не можем да влезем във владение на стадион „Спартак“. Защо и кои са причините, сега не ми се коментира.“
Както е известно, договорът между СК Спартак АД и Спартак 1918 е възможно да бъде прекратен по всяко време с едномесечно предизвестие на една от двете страни.
Иначе тази седмица ФК Спартак ще подаде заявка за участие в новото първенство на Североизточна „В“ група. В клуба обаче ще срещнат трудности с обезпечаване на сериозен бюджет, който да им позволи реално да се борят за професионална промоция. Причината е, че след като не влезе в експлоатация и на стадион „Спартак“, ФК Спартак не разполага с цялата си база и още не е толкова атрактивен и примамлив за спонсори и рекламодатели. Следвайки пътя на логиката, това означава, че на тима няма да бъде поставено като цел задължително влизане в „Б“ група.
Очаква се спартаклии да започнат лятна подготовка в началото на юли. Съперници в контролите им ще бъдат предимно отбори от Североизточна „В“ група. От клуба ще заявят за домакинските си мачове терена на „Локомотив“, след като направят подобрение на занемареното му изкуствено покритие.