Филмът „Бензин“ на Асен Блатечки набира скорост от Варна

 

Филмът „Бензин“, част от кадрите на който бяха заснети в морската столица, се представя първо във Варна – на 16 май. Два дни по-късно – на 18 май, ще бъде показан и в София. Актьорският състав и гостите на събитието ще преминат по килим, оформен като рали писта, съобщават организаторите. За двете събития ще се строи уникална по рода си сценография, наподобяваща ВИП ложа от Формула 1.

За първи път в България филмова премиера ще може да се похвали със 17-метрова стена на славата. Усещането за високи скорости и бензин ще бъде подсилено, благодарение на спортните коли от филма, които ще са позиционирани около червения килим през цялата вечер. Освен това, „Бензин“ е първият български филм, който ще достигне до 17 населени места без киносалони, благодарение на проекта „Пътуващо кино“.

Събитието във Варна се провежда във Фестивалния и конгресен център. Специално за проявата край ФК ще бъдат поставени повече от десет автомобила, предоставени от рали „България“ и TopGear България. Там ще бъде изложена и колата на Асен Блатечки – Mazda Luce, която участва във филма „Бензин“. Част от най-добрите рали състезатели в страната също ще присъстват на мястото. Партито след прожекцията ще се проведе в The Black Sheep Brewhouse.

Събитието в София ще се проведе в кино „Арена“ The Mall, където паркингът ще бъде декориран в цветовете и стилистиката на продукцията. На трима от феновете на „Бензин“ ще бъде предоставена уникална възможност – да пият кафе с Асен Блатечки на червения килим. Големият брой на гостите наложи запазването на две зали, в които да бъде прожектирана лентата. След това зрителите ще имат възможност да споделят октановата емоция от филма с актьорския състав в клуб “Алкохол”.

За Асен Блатечки и Катерина Горанова това е режисьорски дебют в киното. Блатечки изпълнява и главната роля във филма. В актьорския състав блестят още имената на: Калин Врачански, Башар Рахал, Снежана Макавеева, Пламен Манасиев, Веселин Калановски. Във филма зрителите ще могат да видят също холивудския актьор Майкъл Медсън, Съли Ерна, фронтмен на Godsmack, както и модела Лиляна Станаилова.

Продукцията достига до кината, благодарение на “Лента“, “Синекванон” и “А.Б. Филмс”, със съдействието на Националния филмов център (НФЦ) в копродукция с “Про синема продакшън”, “Про камера”, “Нова броудкастинг груп” и Национален дворец на културата (НДК). Продуценти са Асен Блатечки, Александър Пейчев, Миро Янев, Павел Иванов, копродуценти Александър Здравков, Николай Спасов. Филмът може да бъде гледан в кината от 19 май.

Фото Live.Varna.bg, Impressio.bg