Филипините и Индонезия изпращат певици на „Откритие“

Филипините и Индонезия са двете нови страни, които международният поп фест „Откритие“ прибавя за 25-ата си годишна. С тях страните, участвали във фестивала, минават седемдесет.
Филипинката Ейднжъл Бонила, която живее в Лос Анджелис, участва в тазгодишното издание на „Откритие“ по препоръка на Деси Добрева, която свързва фестивала с началото на певческата си кариера. Джаз изпълнителката Ейнджъл е с рядко срещан талант и приковава вниманието на публиката. От ранна възраст участва в многобройни конкурси и състезания. Изявява се в телевизионни музикални шоута, през 2011 г. участва и в X-Factor USA. Същата година взема участие с малка роля във филм-пародия, който е номиниран за наградата на критиците през 2011 г. В конкурса за песен на „Откритие 2016“ Ейнджъл ще участва със своя авторска композиция.
Участничката от Индонезия – Динда, също ще представи своя песен на сцената на фестивала. Динда започва певческата си кариера в тийнейджърските си години, когато сформира музикална група със съучениците си. През 2010-а среща Баю Ардиант, талантлив музикант и продуцент от Бандунг. Двамата започват съвместна работа и записват песента Milik-Mu („Принадлежа на теб“). Така тя решава да запише и първия си студиен проект. Скоро след първия им запис Баю насърчава Динда да запише свой, независим, мини албум. Музиката й се класира в топ 50 любими нови изпълнители в Индонезия през 2012 г. Достига полуфиналите на Интернационалното състезание за писане на песни с участници от 118 страни, с общо 20 000 песни, борещи се за титлата. Изпълнителката участва и в конкурса „Пробуждане“ през 2013 г., организиран от компанията Awakening – Лондон.
В края на 2013г. Динда издава албума си ЕР, Рахасия, компилация от 6 песни, с поп и джаз звучене, обявен като „задължителен да се чуе”.
Международният конкурс за песен на „Откритие 2016“ ще се проведе на 22 май в Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна.