ФИБА-Европа спира трансферите на Черно море

 

Международната федерация по баскетбол официално спря всички трансфери в Черно море. Причината са стари задължения в сериозни размери на ръководството на клуба към бивши играчи. Според документ от Арбитражната комисия на ФИБА от 26 април 2016 г. варненци са пред угрозата да останат в най-добрия случай със същите играчи от 2015/2016. Разбира се, ако въобще успеят да покрият изискванията на НБЛ от есента.

Специализираният сайт Bball.bg съобщава, че ръководството на Черно море дължи 30 000 евро на центъра Александър Андреевич, който бе част от тима от юли 2013 г. до декември 2014 г.

Преди година и половина сърбинът скъса предна кръстна връзка на коляното в мач на Черно море срещу ЛУКойл Академик. 212-сантиметровият център си тръгна от България с неизплатени две заплати в размер на 5000 евро и обещание от клуба да поеме разходите по операцията, на която се подложи. Това обаче така и не се случва. Александър Андреевич сам заплаща за хирургическата интервенция, която е в размер на 1300 евро плюс 3000 евро за рехабилитация. Впоследствие заради усложнение от контузията му се налага да претърпи още една операция, която се състоя на 4 април тази година.

След случилото бившият център на варненци решава да търси правата си чрез ФИБА. След като се запознава с фактите по случая, Арбитражната комисия към международната централа налага тежката санкция на варненския клуб, която е допълнена и от неустойки.