Феновете на Спартак призоваха властта във Варна да спре унищожаването на клуба

Феновете от Синдикат 12 разпространиха декларация, с която призоваха за пореден път властимащите във Варна да спрат унищожаването на футболния Спартак, който догодина става на 100 години.
Ето гледната точка на ултрасите:
„Ние, привържениците на ФК Спартак Варна, се обръщаме към футболната общественост в България, към всички институции в държавата и най-вече към Варненската районна прокуратура.
Вече десет години се борим срещу грабежа наречен Спортен комплекс „Спартак“ АД с участието на община Варна и инфраструктурната фирма „Инжстрой“.
Развитието на събитията потвърждава, че вместо да издържа финансово футболния клуб Спартак, което беше основния мотив за прехвърляне на мажоритарния пакет от акции на дружеството на частната фирма, последната и хората свързани с нея умишлено унищожиха стогодишния варненски клуб, и по този начин станаха еднолични собственици на 60 декара общински терени за милиони левове.
Нещо повече – алчността на тези хора не спира до тук. На една от последните общински сесии, представител на един от акционерите – фирма „Стилироуд“, близка до собственика на „Инжстрой“ Пламен Стилиянов, е поискала разрешение от Общинския съвет да бъде направено инвестиционно проучване за застрояване на общинските имоти влизащи като апортна вноска в СК „Спартак“ АД.
Това всъщност е крайната цел на тази схема – скрита приватизация на общинско имущество за сметка на унищожаването на футболен клуб „Спартак“ Варна.
На заседанието на ОбС единственият, който защитава обществения интерес и разкрива измамната схема, е общинският съветник Григор Григоров.
Подкрепяме напълно казаното от него и отново призоваваме институциите във Варна да възстановят обществената справедливост!“