Феновете на Спартак нямат търпение да щурмуват Суворово

 

Въпреки работния ден, над 200 привърженици ще подкрепят своите

Енгибаров отново тренира своите на „Локомотив” след снежния ад

Феновете на Спартак нямат търпение да щурмуват Суворово на 14 март (сряда). Тогава от 15 часа техните любимци ще гостуват на втория в Трета лига – Североизточна група в отложения мач заради лошите метеорологични условия.
Варненските ултраси организират екскурзия с автобуси срещу цена от 3 лева, като много тях ще пътуват и с лични коли. Въпреки работния ден, очакванията са, че на трибуните ще има над 200 спартаклии.


„Срещата е с голям залог, тъй като срещу един от двата най-добри отбора в групата ще се види какво ниво сме достигнали”, надъхват са привържениците на „соколите”.
Разбра се още, че Суворово се завръща за тренировки на стадион „Локомотив”, след като шефовете му се разбраха с колегите си от Спартак. Суворовци ще използват изкуствения терен два пъти седмично – във вторник и четвъртък, което означава, че ще се засекат двата пъти със Спартак преди мача между двата отбора в Суворово на 14 март.
В двата вторника дотогава спартаклии ще тренират от 18 часа, а Мартин Христов и Живко Бояджиев ще изведат своите за занимания два часа по-късно.
Както е известно, четвъртък е почивен ден за варненския тим.

Двама от юношите на Черно море, които играят за Суворово, няма да излязат срещу Спартак. Това са халфовете Любо Михалев и Николай Илиев, които в деня на двубоя заминават на едномесечен гурбет в Германия.
Михалев е един от голмайсторите на суворовци, а Илиев също е твърд титуляр, като се справя еднакво добре като ляв бек и външен халф.
Междувременно Енгибар Енгибаров ще изведе своите за трета тренировка на „Локомотив” след снежния ад. Първите две бяха в събота, когато спартаклии проведоха двустранна игра на почистения терен. Иначе всички останали занимания през миналата седмица бяха в залата на „Тринити парк”.
Преди дни Спартак се сдоби и с втори спонсор, като логото на фирмата му ще се появи на гърба на фланелките на футболистите в домакинския мач с Бенковски (Бяла) в събота от 15 часа на „Локомотив”.
Спонсорът е уреден лично от Енгибар Енгибаров.
„Това е мой приятел, който ще изгради денонощно видеонаблюдение и контролиран достъп с чипове на „Локомотив”, а от лятото и на стадион „Спартак”. Неговата фирма е сериозна и отдавна се е доказала на българския и световния пазар“, каза за „Народно дело Седмицата” Енгибаров.
Готови са и 100-те безплатни пропуска за ветераните, които те ще получат до двубоя с тима от Бяла.