Феновете вземат властта в Спартак 1918

Почистиха стадиона и финансират клуба

Феновете на Спартак 1918 ще вземат властта в клуба на на 5 декември. Очаква се много техни представители да влязат като нови членове в Общото събрание, а след това няколко ултраси да станат и членове на УС.

Според кулоарна информация след Нова година фирма от София ще поеме издръжката на клуба, а новият треньор най-вероятно също ще е извън Варна.

Целта е още напролет да се поставят основите на един перспективен отбор, който да започне да побеждава в третия ешелон и с по-класни попълнения през лятото, да щурмува професионалния футбол. Плановете са през май 2019 година Спартак да се е завърнал във Втора лига, която напусна през февруари 2015 година.

В оставащите 4 мача от есенния полусезон в Трета лига – Североизточна група със Септември (Тервел, срещата се игра вчера), Ботев (НП), Светкавица и Хитрино, варненският клуб ще се финансира от най-голямата фракция на феновете – тази на Синдикат 12. Както е известно, улатрасите имат основен принос за връщането на спортната база на клуба.

Междувременно по инициатива на Синдикат 12 привържениците почистиха любимия си стадион „Спартак”. Бяха премахнати всички треви и храсти по трибуните и около терена, а също така се направи и цялостна оборка на натрупаните боклуци.