Условна присъда за наркоман, който разби тераса с лост

 

В процедура на съкратено съдебно следствие 26-годишният К.И. беше признат за виновен в извършване на кражба на 4 октомври миналата година от апартамент, разположен на втори жилищен етаж от блок в квартал „Владиславово“.


Деянието е извършено чрез използване на метален лост и разрушаване на механизма на ПВЦ дограма на тераса, от където е проникнато в жилището. Подсъдимият употребявал наркотици и за да се снабди с пари за набавянето им, решил да извърши кражба от жилище, чиито собственици отсъствали в момента от дома си. Снабден с метален лост от свои познати, той се покатерил по преградни балконски решетки и през тераса на втория етаж към апартамент проникнал вътре. От чуждото жилище подсъдимият младеж отнел таблет, мобилни апарати, инструменти, два златни синджира, други накити и парична сума, на обща стойност за близо 2800 лева. Впоследствие част от вещите били продадени, а други – доброволно предадени от подсъдимия на полицейските органи.
26-годишният младеж е неосъждан. За конкретното деяние съдът му наложи наказание от 4 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.