Ужасена варненка алармира: Смъртоносен кол виси над главите ни на оживено кръстовище

Наша читателка ни съобщи притеснена, че над главите на минувачите на оживено централно кръстовище е надвиснала опасност, която може да доведе дори до нечия смърт. Става въпрос за остър дървен кол, който е част от прогнилата и разпадаща се дървена украса на стара къща. Но дори и това не е най-страшното, а липсата на реакция на институциите след неин сигнал до тях. Ето какво ни написа варненката:
„На бул. „Съборни“ срещу музея, втората кафява къща има дървена украса, много стара и прогнила, някакъв архитектурен елемент. По средата му има около метър висок дървен шип, отстрани – части от флорални мотиви. Изгнило е и е надвиснало над улицата. Обадих се на 112 преди седмица. Казаха, че ще предадат. Още не е паднало, не е и махнато. След като човек знае нещо, вече е отговорен за него. Не мога да направя нищо повече, затова пиша на вас.“

8-kol-3 8-kol-1
За сигурността на сградите отговарят собствениците, но и общината, която може да ги принуди да направят ремонт. В случая става въпрос за реална заплаха за живота и здравето на гражданите, така че може да се действа и по-енергично от службата за аварийна безопасност към МВР. Факт е обаче, че за седмица на мястото не са поставени дори предупредителни ленти или заграждения, което е пълна  безотговорност. Излишно е и да казваме, че ветровете във Варна духат достатъчно силно през този сезон, за да съборят занемарената декорация на старата къща.