Три кораба на БМФ посрещнаха първи Нова година

За първи път от много години екипажите на три кораба от Параходство БМФ АД първи посрещнаха новата 2018 г. Това са: „Лудогорец“ (в пристанище Мурманск, Русия, с капитан Ивайло Пасков и с главен механик Тошко Тонков), „Люлин“ (в пристанище Санкт Петербург, Русия, с капитан Венцислав Господинов и с главен механик Тодор Мечков) и „Виден“ (в пристанище Кандалакша, Русия, с капитан Мариян Йотов и с главен механик Димчо Чипов).
Също за първи път много години три кораба на параходството посрещнаха годината по време на плаване в Черно море: „Пирин“, „Трапезица“ и „Героите на Севастопол“. По същото време на плаване в Източно Средиземно море беше „Руен“. И четирите кораба бяха в географско отношение по на изток от посочените три, които ще се намират в руски пристанища, но там, по московско време, новата 2018 г. настъпи по-рано.
Последен изпрати старата 2017 година екипажът на най-новия кораб на БМФ – „Рила“ (с капитан Красен Благоев и с главен механик Васил Михалев). Този кораб беше в пристанището Ню Орлиънс, Атлантическото крайбрежие на САЩ.