Треньорът на Добруджа: Спартак, чакам те в „Б” група през 2019-а

Енгибаров прие спокойно първата загуба
Разкри кои са най-големите им слабости
Треньорът на Добруджа Диян Божилов изрази задоволство от победата с 2:0 над Спартак в Добрич, но отдаде дължимото на варненския тим и отправи прочувствено послание към него. Головете за успеха на лидера в Трета лига – Североизточна група вкараха неговите юноши Дони Дончев и Дениз Кадир след почивката.
„Радвам се, че срещнахме добър съперник, който ни постави под напрежение. За отбор на 2 месеца Спартак се представи повече от добре. Не е трудно да се предположи, че с няколко нови попълнения през лятото варненци ще побеждават наред в третия ешелон”, заяви за „Народно дело Седмицата” Божилов.


Той се надява Добруджа и Балчик да оцелеят във Втора лига другия сезон, а впоследствие в тази група да се завърне и Спартак.
„Иска ми се в този момент да кажа – Спартак, чакам те в „Б” група през 2019-а. Ние, спартаклии и Балчик да сме във втория ешелон, какво по-хубаво от това. Да си помагаме с обмен на играчи, контроли и с каквото можем, вместо да чакаме попълнения от Гоце Делчев и Петрич например”, допълни Божилов.


Треньорът на Спартак Енгибар Енгибаров прие спокойно първата загуба на тима под негово ръководство. Енгибаров честити на съперника, но уточни, че не са били надиграни и ще си извадят поуки.
Ето какво заяви той за „Народно дело Седмицата”: „Поздравявам Добруджа за победата, въпреки че не ни надиграха. За мен мачът бе равностоен и се реши от тънки моменти. Добруджа все пак е първенец, по-обигран и по-подготвен от нас, както и с по-голям бюджет. Ние, за отбор на два месеца, се представихме достойно. След почивката отпаднахме физически, което е логично, след като момчетата работят.
Но и ние имахме положения и ако бяхме повели, мачът ставаше друг. В началото не ни свириха дузпа, впоследствие изпуснахме и други ситуации, както при 0:0, така и при 0:1… Но аз съм доволен съм от мъжката игра на нашите играчи. На този етап правят каквото могат. Вижда се обаче, че имаме пропуски – основно в завършващата фаза и т.н. Поуките от тази среща са изцяло за нас. Ще ги обсъдим с момчетата и продължаваме напред.”